Tänään aiomme puhua ilman moottoripyörän vartijaa

- Apr 07, 2019-

Paljon Moyou haluaa vetää tuuli, kevyt ja vapaa mekko. Turvallisuusongelma on helppo unohtaa täällä. Ilman kypärää, ilman polven suojausta, ilman heijastavaa liiviä.

Ole hyvä ja rauhoittu lukemaan seuraava artikkeli. Jonkin aikaa sitten yksi ystäväni osti viileän Agustan, ja hän lähetti usein kuvia hänestä, joka ajoi moottoripyörää ystäviensä piirissä. Nähdessään, että hän ei ole käyttänyt erityistä suojavarustusta moottoripyörän ajamiseen, esittelin hänelle myös joukon moottoripyörän turvatyynyn varren, toivoen, että hän kiinnittää huomiota turvallisuuteen.

Kun hän vieraili hänet muutama päivä sitten, hän huomasi, että voimakas moottoripyörän yliajo oli autossa autossa, ja hän pyysi tietää, että ystävät tietävät kaksi muuta ystävää, jotka haluavat ajaa moottoripyörän ystäviä äskettäin vakavan moottoripyöräonnettomuuden vuoksi, peloissaan hän ei uskalla koskettaa moottoripyörää. Kuten monet nuoret, rakastin moottoripyöriä, kun olin nuori.

Yksi tärkeimmistä syistä on se, että moottoripyörän oppiminen sekä ajokortin saamisen menettelyt ja kustannukset ovat paljon yksinkertaisempia ja alhaisempia kuin autoja, kuten oppiminen ajamaan autoa "autokoulun" löytämiseksi, kun taas moottoripyörät voivat olla omia ryöstöjä hitaasti ratsastus. Moottoripyörien oppimiseen liittyvät vaatimukset ja rajoitukset ovat kuitenkin nyt tiukempia kuin silloin. Koska minulla ei ole paljon rahaa taskussa, ensimmäinen ajokortti oli moottoripyörä auton sijasta, ja luonnollisesti ensimmäinen "auto" oli moottoripyörä - 150 cm: n yksisylinterinen moottoripyörä, joka ei tiennyt kuinka monta kertaa se kädet vaihtuivat, "pakokaasun ääni oli erittäin kova" ...

Vaikka toisen käden moottoripyörän ja nykyaikaisen moottoripyörän urheiluauton mekaanista suorituskykyä ei voida verrata, mutta tämä auto putosi kokematon, nuori, nuori mutta tuore veri, sen korkea riski on itsestään selvä. Moottoripyörät ovat tunnettuja omasta epävakaudestaan ja vähäisestä suojelustaan, joten kuljettajan kyky toimia ja turvallisuustietoisuus on paljon suurempi kuin auton ajaminen. Valitettavasti moottoripyörien alhaiset kustannukset ja mukavuus ovat aiheuttaneet monille ihmisille halveksuntaa tai täysin sivuuttaa moottoripyörien vakavat viat, ja moottoripyörän ajokorttien kohtuuton järjestelmä on vaikuttanut ongelman vakavuuteen. Kuten kun käytin 100cc: n kevyt moottoripyörää koulun ja koeajurin lisenssistä, sain kuljettajan lisenssin ja ajoin laillisesti julkisesti päivitetyn moottoripyörän, jossa oli enemmän kuin kaksinkertainen siirtymä ja paino. Jos minulla olisi rahaa, raskaat veturit, joiden siirtymä on yli 1 litra, voisivat ajaa vapaasti, mikä on melko kohtuutonta.

Monissa maissa moottoripyörän ajokortit luokitellaan siirtymän ja kuljettajan kokemuksen mukaan, kuten kuorma-autojen ja linja-autojen tapauksessa, ajokokemus ja korkeampien teknisten testien suorittaminen eivät saa ajaa suuria siirtymiä raskaita vetureita, jos he eivät saavuta tiettyä ikää . Jotkut saattavat verrata autoja sanomalla, että BMW: t tai Porschea ajavat aloittelijat eivät ole erityisen vaarallisia. Tämä on todella suuri virhe. Älkäämme sanoko, että monet korkean hevosvoiman autot ovat automaattisia, kun kyseessä on manuaalinen vaihtaminen, moottoripyörät ovat helpompia kuin autot. Ensinnäkin kuljettaja käyttää sormiaan ohjaamaan kytkimiä, jotka ovat paljon herkempiä kuin kengän jalat. Toinen on rivi on suhteellisen yksinkertainen, vain yksisuuntainen ylös tai alas, joten "aloittaa" moottoripyörä on paljon helpompaa kuin auto.

Mutta kun se alkaa, se on erilainen tarina. Moottoripyörien kolme toimintamekanismia ovat paljon monimutkaisempia kuin autot. Jarrut ovat riippumattomia etu- ja takajarrujen ohjauksessa, eivätkä ne käytä väärin, sillä niillä on vakavia seurauksia, suurnopeusohjauksessa kädensijan suunta ja ajosuunta pitäisi olla päinvastainen. suuntaan, käsiohjain on erittäin herkkä, ja moottoripyörä on takapyörän käyttö, kaasuvipu ei ole hyvä liukua ja pudota. Edellä esitetyn lisäksi tekniset vaatimukset moottoripyörän ajoa varten ovat korkeammat kuin auton, ja mahdollisen virheen seurauksena on auto-onnettomuus!

Suuritehoisten raskaiden veturien kuljettajille nämä ovat perusvaatimuksia, ilman näitä perustaitoja onnettomuudet ovat vain ajan kysymys. Riittämätön koulutus, puutteet kuljettajan lupajärjestelmässä sekä moottoripyöräteknologian tietämättömyys tai väärinkäsitys ovat syy moottoripyöräonnettomuuksien usein. Itse asiassa moottoripyörät voivat olla hyvin turvallisia, edellyttäen, että riskitietoisuus ja tietyt ratsastustekniikat ovat riittävät. Palatakseni minua, joka oli juuri saanut ajokorttini, olin laillisesti pätevä ajamaan moottoripyörää, mutta mitä minulla oli todellisuudessa turkisteknologia ja melkein mitään turvallisuustunnetta.

Niin sanottu tietämätön peloton, nyt ajatella myös hieman hikinen. Viime aikoina minua kiehtoi maastohiihtoiset moottoripyörät, kuten oman vapaudensa, voivat helposti kuljettaa vuoristopolkuja, jotka ovat hyvin lähellä luontoa.

Mutta moottoripyörän ajaminen vuoristometsillä ja moottoripyörän ajaminen tavanomaisella tiellä edellyttää hyvin erilaisia tekniikoita, enkä uskalla ottaa sitä kevyesti tällä kertaa etsimällä ammattimaista off-road-moottoripyöräkouluttajaa ja harjoitella turvallisella alalla , ennen kuin käytät tekniikkaa. Moottoripyörät ovat nyt yleisen liikennekonseptin ulkopuolella, monet nuoret vievät sen tuulen vetäväksi jumalaksi, eivätkä tietenkään halua laittaa erityistä suojavarustusta, vaikka minusta tuntuu myös hyvin epämukavalta, kun käytät, mutta jos haluat pelata paremmin autoa, nauti korkeammasta hauskaa, älä yritä omaa onneaan, tuoda suojavarusteita.