Väärä tapa ylläpitää moottoripyöriä

- Apr 08, 2019-

Moottoripyörän huoltomenetelmät ja autot ovat pohjimmiltaan samat, mutta monet näennäisesti oikeat ylläpitomenetelmät ovat oikeastaan väärässä, seuraava auton esimerkki, katso onko sinulla päivittäistä auton huoltoa, ei ole väärää paikkaa.

1, kuuman auringon autonpesun alla - loukkaantunut auton maali Monet yksityisautojen omistajat haluavat pestä autonsa kuumassa auringossa, uskomalla, että he voivat kuivata veden heidän ruumiinsa nopeasti pesun jälkeen. Itse asiassa on väärin pestä autoa kuumassa auringossa, kuperan linssin vaikutuksesta muodostuvat vesipisarat tekevät auton maalikerroksesta paikallisen korkean lämpötilan ilmiön, auton maali häviää ajan myötä. Karvanpoisto tällä hetkellä on myös helppo aiheuttaa epätasainen kehon väri.

Siksi autopesu vahataan parhaiten suojaisissa olosuhteissa, jos ei ole taattu, on parasta valita pilvinen tai aurinkoinen aamu, ilta.

2, liian paljon öljyä - vika Kun moottoriöljypannu on riittämätön öljy, laakerin ja akselin kaulan välinen kitka voidellaan huonosti öljyn määrän vuoksi, mikä pahentaa kulumisastetta ja aiheuttaa jopa palavan akselin onnettomuuden . Kuitenkin, jos öljyä on liikaa, työkonetta käyttävä moottori, kytkimen suuri pää tuottaa väkivaltaisen sekoituksen, ei ainoastaan lisää moottorin sisäistä tehohäviötä, vaan myös vuotaa ohjattuun öljyyn, mikä johtaa kuumaa ja tyhjennä öljyvika.

Siksi moottoriöljypohjan öljyä on ohjattava öljymittarin ylä- ja alarivien välillä.

3, pultti liian tiukka - pysyvä muodonmuutos Autossa on monia pultteja ja muttereita yhdistäviä kiinnikkeitä, joten sinun on varmistettava, että sinulla on tarpeeksi esijännitystä, mutta et voi kiristää liikaa.

Jos liitos on liian tiukka, se aiheuttaa pysyvää muodonmuutosta ulkoisten voimien vaikutuksesta, toisaalta tekee pultista pehmeämmän pysyvän muodonmuutoksen, esijännitysvoiman, mutta pienentää ja jopa aiheuttaa liukastumis- tai murtumisilmiötä.

4, uusi akku ei lataudu - lyhentää käyttöikää Akun ensimmäistä latausta kutsutaan alkuperäiseksi lataukseksi, ja alkuperäisellä latauksella on suuri vaikutus akun käyttöikään. Jos sitä ei veloiteta, eli lisätään "vesi" -käyttöä suoraan, akun kapasiteetti ei ole korkea, elämä lyhenee;

Yleensä akun alkutilaus on elektrolyytin täyttämisen jälkeen, ja noin 1 tunnin pieni lataus voidaan asentaa ja käyttää.

5, auton varusteet - vaikuttavat ajo-turvallisuuteen

Omistajat, jotka tavoittelevat mukavuutta ja ylellisyyttä, ovat perusteltuja, mutta jotkut omistajat tekevät autossaan erilaisia laitteita, tämä muutos, jos sitä ei käsitellä oikein, auton suorituskyky ja kätevyyden ja luotettavuuden käsittely usein vaikuttavat haitallisesti, helposti jättää perintö tai vaikuttaa ajoturvallisuuteen.

6, jäähdytysveden lämpötila on liian alhainen - moottori kuluu

Kesällä lämmin sää, jotta vesijäähdytteinen moottorin lämpötila on liian korkea, vaatii sokeasti jäähdytysveden lämpötilan mahdollisimman alhainen; Vesijäähdytteinen moottori pelkää lämpöä ja kylmää, jos jäähdytysveden lämpötila on liian alhainen, polttoaineen palaminen pahenee, polttoaineen kulutus lisääntyy, lisääntynyt kuluminen, öljyn viskositeetti lisääntyi, moottorin teho pieneni. Testi osoittaa, että kun auton jäähdytysveden lämpötila on 40-50 astetta, moottorin kuluminen kasvaa 60% -80%, teho laskee 25% ja polttoaineen kulutus kasvaa 8% -10%. Siksi moottorin jäähdytysveden lämpötila ei ole sitä alhaisempi, mitä parempi, on yleensä säädettävä välillä 80-90 astetta.