Litium-sähkökäyttöisten sähköajoneuvojen kehittämisnäkymät

- Apr 12, 2019-

Litium-ioni-akulla on kevyt, korkea energian varastointi, suuri teho, ilman saastumista jne., Ja sen tutkimus ja tuotanto ovat edistyneet hyvin eri aloilla.

Litiumioniakut sähkökäyttöisten ajoneuvojen virtalähteenä on tullut uusi trendi sähköautojen kehittämisessä. Litium-ioni-akkuteknologian kehittyneisyys ja keskeisten uusien markkinoiden (sähköajoneuvot) soveltaminen ovat herättäneet maailmanlaajuista tutkimus- ja kehityspuomia, joten litiumioniakut joutuvat olemaan tärkeässä asemassa sähköautojen ja uuden energian alalla. lähteet. Tällä hetkellä sähköajoneuvoissa käytetään enemmän litium-ioniakkua rautafosfaatti litiumparistoa, sen lämpöstabiilisuus ja turvallisuus ovat parempia, samaan aikaan suhteellisen halpoja. Nämä tekijät tekevät lithium iron -fosfaattiparistoista edullisen vaihtoehdon pienille sähköautoille ja PHEV-akuille.

Litiumioniakkuissa litiumkoboltti ja litiummangaanihappo ovat kuitenkin edullisempia kuin energia, teho ja käyttöjännite, ja litiumkoboltti ja litiummangaanihappo ovat edullisempia suurissa sähköajoneuvojen sovelluksissa. Litiumparistojen sähkökäyttöisten ajoneuvojen laajalla käytössä on kuitenkin joitakin ongelmia, jotka johtuvat pääasiassa litiumparistojen suorituskyvyn rajoituksista, mukaan lukien litiumparistojen turvallisuus, syklin käyttöikä, kustannukset, käyttölämpötila ja materiaalin syöttö.