Missä on litiumparistojen sähköisten polkupyörien edistämisen vaikeuksia?

- May 16, 2019-

2014 14. Kiina Pohjois-kansainvälinen polkupyörän sähköauton näyttely viime aikoina päättyi Tianjinissa joissakin suurissa ja keskisuurissa kaupungeissa Kiinassa toteuttamaan moottoriajoneuvorajoitusten politiikkaa, polkupyöräteollisuuden kehittämistä vähähiilisen energiansäästön ja ympäristönsuojelun ominaisuuksilla on herättänyt paljon huomiota. Litium-ioni-akku on tunnustettu teollisuuden sähköpyöräakkujen tuotannonalan päivityksessä ja tuotteiden innovaation läpimurto ja tulevaisuuden kehityssuuntaus, litium-ioniakku on kuitenkin kehitetty kymmenen vuotta, markkinaosuus ei vieläkään ole 5%.

Mitä sähköisen pyöräpäivityksen tiellä pidetään?

Tianjin Meihang Technology Co, Ltd on ensimmäinen litium-akku sähköauton valmistajat, yhtiön puheenjohtaja Zhang Yajun sanoi: Tänä vuonna polkupyörän sähköauto näyttää, niiden litium-akku e-pyörä tilaukset yli kolme kertaa verrattuna viime vuoteen. Tallennus: Me arvostamme sitä, että litium-raitiovaunut ovat erittäin kevyitä, erittäin ympäristöystävällisiä, tulevaisuuden kuluttajien tarpeet, lyijyakut ovat erittäin raskaita, rakennuksen lataus ei ole kätevä.

Viime vuonna näimme noin 6000 yksikön kokonaisliikevaihdon, tämän vuoden ensimmäisenä päivänä on 10 000 tilausta, koko näyttelyn odotetaan myyvän 20 000 yksikköä. Sähköinen polkupyöräkäyttö litiumparisto virtalähteenä on viimeiset kaksi tai kolme vuotta, on käyttänyt lyijyakkuja jo monta vuotta, verrattuna kahteen litiumparistoon vain kirjan koko, vain 2,5 kg paino. pussi kuljetettavaksi, ja lyijyakkujen paino on noin 15 kg.

Sähköauto on kuitenkin kalliimpaa. Energiansäästö ja ympäristönsuojelu ovat sähköisen polkupyörän kehittämissuunta, teknologian etenemisen myötä litiumparistojen sähköisen polkupyörän odotetaan korvaavan nykyisen lyijyakun sähköisen polkupyörän. Toimittajat päivien haastattelujen ymmärtää, että tämän tavoitteen saavuttamiseksi meidän on ratkaistava kolme ongelmaa. Ensinnäkin, parantaa tuotteen laatua vähentää ajoneuvon myyntihintaa, avain on hallita litiumpariston e-pyörän kustannuksia.

Li Longshan, Suzhou Li Li Tram Companyn aluepäällikkö, sanoi: Tallennus: Litium-sähköiset sen muodon standardit eivät ole yhtenäisiä, eri valmistajat ovat erillisiä. Lomakerrointa ei ole vielä ollut, mukaan lukien latausrajapinta, eikä se ole vielä nähnyt mitään määriteltyä. Nyt eritelmät eivät ole yhtenäisiä, ja muotimaksu on lisämuoto, joka aiheuttaa joitakin kustannuksia.

Jos standardointi, yritykset ovat vähemmän kuin uudelleen kehittämismenot, ja lopulta palautetta loppumarkkinoille, mutta myös ihmisille tuomaan etuja.

Lisäksi edistäminen ja soveltaminen litium-akku e-polkupyörää, toisaalta, ympäristönsuojelun osasto akun teollisuuden seuranta ponnisteluja, mutta myös enemmän tarvetta herättää tietoisuutta koko yhteiskunnasta. Viime vuonna Tianjin Bicycle Electric Vehicle Industry Association ja muut yksiköt myönsivät "sähköisen polkupyörän litium-ioni-akkuryhmäteknologian paikalliset standardit", litiumparistojen e-pyörän myynnin kasvu on ilmeinen.

Tianjin Bicycle Electric Vehicle Industry Associationin tuottavuuden edistämiskeskuksen johtaja Zhang Ruihua sanoi:

Tallennus: Viime vuoden julkaisu, Tianjinin litium-ioniteho saavutti 1,06 miljoonaa yksikköä viime vuonna, kun se edellisenä vuonna oli 612 000, kasvua oli 388 000 yksikköä, mikä on 57,7 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Hän sanoi, että litiumparistot valo, ympäristönsuojelu, jätteet eivät tuota ympäristön pilaantumista, kun teknologian soveltaminen kypsä, markkinoiden myynti kasvaa, litiumparisto e-bike hinnat laskevat. Lisäksi meidän on myös katsottava, että litiumparistojen e-bike-julkisuutta ja myynninedistämistoimia on edelleen lisättävä. Toisaalta asianomaisten hallituksen yksiköiden olisi annettava tukea myös kuluttajille, jotka ostavat ympäristöystävällisiä litiumparistoja lisäävänsä heidän innostustaan ostaa.