Mitkä ovat e-pyöräparistojen luokat?

- May 12, 2019-

Sähköajoneuvojen paristot käyttävät tällä hetkellä useita paristojen tyyppisiä paristoja, kuten venttiilillä ohjattavien suljettujen lyijyakkujen parhaan käytön lisäksi nikkeli-vetyakkuja, nikkeli-kadmiumakkuja, litiumioniakkuja, polymeerilitiumakkuja ioniakut, sinkki-tyhjät paristot, polttokennot ja niin edelleen.

Tässä on, mitä e-pyörän akkukategoriat ovat? 1. Lyijyakku. Alin hinta, mutta myös yleisin käytetty Kiina, on maailman suurin lyijyakkujen valmistaja. Sen saastuttavat aineosat ovat suhteellisen pieniä, kierrätettävyys on hyvä. Haittapuolena on, että se on kapasiteettia pienempi. Toisin sanoen, samalla kapasiteetilla, akku on suuri paino ja tilavuus. Nykyiset lyijyakkujen paristot on kehitetty pääasiassa kelluvista akuista.

Kelluva latausakku ei sovi nopeaan lataukseen ja suuriin virranrajoituksiin, vaikka tekninen henkilökunta on viettänyt paljon työtä tehokkaiden parannusten aikaansaamiseksi, voi tulla käytännölliseksi, mutta sen käyttöikä on edelleen hyvin epätyydyttävä. 2. Nikkelihydridiakku. Samoin kuin lyijyakkujen kapasiteetti on parempi, myös yhden kappaleen akun käyttöikä on parempi, sen korkeat virrankulutusominaisuudet ovat parempia kuin lyijyakut. Ongelmana on, että nikkelihydridiakun paristokotelon hallinnan ongelmat ovat enemmän, kun lataus on tapahtunut, se muodostaa yhden akkuosion sulamisongelman, joka johtaa koko akun nopeaan vikaantumiseen. Siksi kotimaisen akun tärkein tekninen ongelma on lataus- ja akunhallintajärjestelmän ongelma, joka ei ole aiheuttanut tarpeeksi huomiota eri akkujen valmistajilta ja autonvalmistajilta.

Niinpä nimh-akun kehittäminen sai suuren rajoituksen. 3. Nikkelikadmiumakku. Suuret nykyiset ominaisuudet ovat parempia kuin nikkelihydridiakku, ja sen ylilatausominaisuudet ovat myös parempia kuin nikkelihydridiakku, ja Kiina on maailman suurin nikkelikadmiumparistojen valmistaja. Jotkut ovat nostaneet esille kadmiumin pilaantumista, ja Kiina vie edelleen nikkeli-kadmiumakkuja ja niiden sovelluksia Eurooppaan, joka ei alkanut rajoittaa niitä vuoteen 2006 asti. CCTV-uutisten mukaan Shenzhou 5 tai nikkelikadmiumakku. Tämä on sen suhteellisen korkea luotettavuusetu, jotta paristot ovat yhä käytössä ilmailu- ja avaruuslaitteiden kanssa.

Tällä tavalla liian aikainen e-pyörä, joka tekee nikkelikadmiumakun pois käytöstä, on hieman liiallista? Nikkelikadmiumakun kustannukset ja laturikustannukset ovat huomattavasti pienempiä kuin nikkelihydridiakut, kunhan ne kierrätetään, tai niiden pitäisi säilyttää tämä akku. 4. Litiumioniakku. Parempi kuin nikkeli-vetyakut, litiumioniakut painavat saman kannettavan lyijyakkujen kannettavan, jotta vanhat ja heikot naiset ja lapset voivat käyttää niitä. Se on myös parempaa elämää kuin nikkelihydridiakku. Nykyisiä matkapuhelimen akkuja käytetään pohjimmiltaan tämän tyyppisessä akussa. Litiumparistojen sisäinen vastus on suhteellisen suuri, sähköisessä polkupyörässä näkyy, kun akku purkautuu kokonaan, kun auton teho ei riitä. Litium-ioni-akku on tärkeämpi ongelma akun ylikuormitus- ja ylilataustilassa ja se räjähtää, matkapuhelimen akkuja käytetään monoliittisessa akussa, ja sitten hyvän suojapiirin välityksellä, käytännössä poistetaan akun ongelma räjähdys. Sähköisillä polkupyörillä on välttämätöntä käyttää sarjapakkausta, ja ketjupariston suojapiirin monimutkaisuus on paljon suurempi kuin yksittäisen akun suojapiirin, materiaalikustannukset ovat huomattavasti suuremmat. Tällä hetkellä hyvä litiumakkujen suojapiirin hinta on lähellä akun hintaa. Polymeerien litiumparistojen räjähdys on vähemmän tappavaa kuin litiumioniakut, mutta myös räjähdyksen ja palamisen mahdollisuus.

Tämä on myös sama kuin litiumioniakut, joiden on ratkaistava ongelma. 5. Sinkki tyhjä akku. Se on tunnettu suuremmasta koostaan ja pienestä pilaantumisestaan. Akku vaihdetaan akun sinkkilevyn päivittämiseen. Sinkkilevyn vaihtoa voidaan käyttää 160 km: n ja 220 km: n välillä. Rajoituksena on, että Shanghain ulkopuolella ei ole vielä mahdollista suorittaa sovelluskokeita, ja sen käyttökustannukset ovat useita kertoja kuin lyijyakkujen kustannukset.

Jos sen soveltamisalaa laajennetaan edelleen, on mahdollista vähentää käyttökustannuksia entisestään.