Sähköajoneuvojen pidentämisen salaisuus

- Mar 12, 2020-

Äskettäin jotkut asiakkaat ovat antaneet meille neuvoja siitä, kuinka litiumparistoista tulisi kestävämpiä, joten tänään selitämme kuinka litiumparistoista voidaan tehdä kestäviä. Akku on sähköajoneuvon "sydän". Terve "sydän" voi pidentää sähköajoneuvon käyttöikää. Sähköajoneuvoihin sovellettavien uusien kansallisten standardien käyttöönoton myötä litiumparistojen käyttötaajuus sähköajoneuvoissa kasvaa. Jos haluat varmistaa, että litiumparistolla on pitkä käyttöikä, lataus on avain, miten litiumparisto tulisi ladata?

1. Uusi akun lataus
Normaalitilanteessa, kun litiumpariston käyttöikä loppuu tehtaalta, se alkaa purkautua itsestään. Jos akku jätetään tietyn ajanjakson ajaksi, se on lepotilassa. Jos kapasiteetti on pienempi kuin normaaliarvo, käyttöaika lyhenee. Litium-akun kapasiteetin menetys, joka johtuu tästä itsestään purkautumisesta, voidaan korvata. Yksinkertaisesti sanottuna tämä prosessi suoritetaan alhaisemmalla energiankulutustasolla. Esimerkiksi, kun ihmiskeho ei toimi, siinä on vielä pieni määrä solukudosta toimimaan, jotta ihmiskeho voi toimia normaalisti.

Litiumakun lataamisen alkaessa ajattelin virheellisesti, että "litiumpariston käynnistämiseksi latausajan on oltava yli 12 tuntia ja lataus on toistettava 3 kertaa akun aktivoimiseksi". Itse asiassa lataaminen ja purkaminen aiheuttavat erilaiset menetykset litiumparistoille, ja tämä on tuote myös perinteisille nikkeliparistoille.

Litiumparistoja on helppo käyttää. Mitään erityistä menetelmää ei tarvita, yleensä 3–5 normaalin lataus- ja purkujakson jälkeen akun toiminta voidaan palauttaa ja kapasiteetti voidaan palauttaa normaaliksi.

2. Milloin minun pitäisi ladata litiumparisto?
Milloin litiumparisto latautuu? Joku vastasi heti, että jos sähköautolla loppuu virta niin kauan, se latautuu. Itse asiassa litiumpariston lataus- ja purkamiskertojen määrä on rajoitettu, joten litiumpariston sähkö tulisi ladata sillä ehdolla, että sähkö loppuu niin paljon kuin mahdollista. Normaaliolosuhteissa se latautuu, kun sähköajoneuvon akku loppuu, mutta sitä on käytettävä todellisen käyttöiän mukaan. Esimerkiksi tänä iltana sähköauton riittämättömän jäljellä olevan tehon vuoksi se voi tukea huomenna, mutta koska seuraavan päivän lataamiseen ei ole ehtoja, tässä tapauksessa on tarpeen ladata ajoissa.

Itse asiassa akun jäljellä oleva virta on loppumassa päivittäin. Lataamisen periaate ei tarkoita äärimmäistä käytäntöä tyhjentää akku ilman, että sähkö loppuu. Jos sähköajoneuvoa varoitetaan, että akku on liian alhainen, jos sitä ei ladata, se aiheuttaa akun ylikuormituksen ja jännitteen liian alhaisen. Lopputulos vähentää akun käyttöikää.

Sähköajoneuvojen litiumpariston käynnistämiseksi ei ole erityistä menetelmää. Se ladataan normaalien menettelytapojen ja ajan mukaan, joten litiumparisto aktivoituu sähköajoneuvojen normaalin käytön aikana. Kun sähköajoneuvolla ei ole riittävästi sähköä, se tulisi ladata ajoissa. Yllä oleva on liittyvä kuuleminen salaisuuksista, jotka koskevat litiumakkujen pidentämistä sähköajoneuvoissa. Tämän sisällön jakamisen avulla jokaisella on tietty ymmärrys tekijöistä, jotka vaikuttavat litiumparistojen ikään. Jos haluat lisätietoja sähköajoneuvojen litiumparistoista. Markkinatietoja varten voit ottaa yhteyttä yrityksemme myyjään tai mennä yrityksen suorittamaan kenttätutkimuksia keskustelemaan ja vaihtamaan yhdessä.

https://www.gevun.com/