Salaisuus sähköautojen pidentämisestä

- Mar 12, 2020-

Viime aikoina jotkut asiakkaat ovat antaneet meille neuvoja litiumparistojen kestävyyden parantamiseksi, joten tänään selitämme, miten litiumakut kestävämmiksi. Akku on" sydän" sähköajoneuvon. Terve&"sydän GG"; voi pidentää sähköajoneuvon käyttöikää. Kun sähköajoneuvoja koskevat uudet kansalliset standardit otetaan käyttöön, litiumparistojen käyttötaajuus sähköajoneuvoissa kasvaa ja kasvaa. Jos haluat, että litiumakulla on pitkä käyttöikä, lataaminen on avain, miten litiumakku tulisi ladata?

1. Uusi akun lataus
Normaaleissa olosuhteissa, kun litiumakun' käyttöikä loppuu tehtaalta, se alkaa purkautua itsestään. Jos akku jätetään tietyksi ajaksi, se on lepotilassa. Jos kapasiteetti on normaaliarvoa pienempi, se lyhentää käyttöaikaa. Tämän itsepurkautumisen aiheuttama litiumakun kapasiteetin menetys voidaan korjata. Yksinkertaisesti sanottuna tämä prosessi suoritetaan pienemmällä energiankulutustasolla. Esimerkiksi, kun ihmiskeho ei toimi, sillä on vielä pieni määrä solukudosta toimimaan, jotta ihmiskeho voi toimia normaalisti.

Litiumpariston lataamisen alussa ajattelin virheellisesti, että GG: litiumakun käynnistämiseksi latausajan on oltava yli 12 tuntia, ja lataaminen on toistettava 3 kertaa sen aktivoimiseksi." Itse asiassa lataaminen ja purkaminen aiheuttaa litiumparistoille erilaista menetystä, ja tämä on myös tuote perinteisille nikkeliparistoille.

Litiumparistoja on helppo käyttää. Mitään erityismenetelmää ei tarvita, yleensä 3-5 normaalin lataus- ja purkausjakson jälkeen, akun toiminta voidaan palauttaa ja kapasiteetti voidaan palauttaa normaaliksi.

2. Milloin minun pitäisi ladata litiumakku?
Milloin litiumakku ladataan? Joku vastasi heti, että jos sähköauton virta loppuu niin kauan, se ladataan. Itse asiassa litiumpariston lataus- ja purkauskertojen määrä on rajallinen, joten litiumakun' sähkön tulisi olla ladattuna sillä ehdolla, että sähkö loppuu mahdollisimman paljon. Normaaleissa olosuhteissa se ladataan, kun sähköauton akku loppuu, mutta sitä on käytettävä todellisen käyttöiän mukaan. Esimerkiksi tänä iltana sähköajoneuvon riittämättömän jäljellä olevan tehon vuoksi se voi tukea huomenna, mutta koska seuraavana päivänä lataamiseen ei ole ehtoja, se on tässä tapauksessa ladattava ajoissa.

Itse asiassa meidän on lopputtava akun jäljellä oleva virta päivittäin. Lataamisen periaate ei tarkoita äärimmäistä käytäntöä akun tyhjentämisestä ilman sähköä. Jos sähköajoneuvolle ilmoitetaan, että akun varaus on liian alhainen, se ei lataudu, jos se ei lataudu, akun liiallinen käyttö ja jännite on liian alhainen. Lopputulos vähentää akun käyttöikää.

Sähköajoneuvojen litiumakun käynnistämiseen ei ole erityistä menetelmää. Se ladataan tavallisten menettelyjen ja ajan mukaisesti, jotta litiumakku aktivoituu sähköajoneuvojen normaalissa käytössä. Kun sähköajoneuvossa ei ole riittävästi sähköä, se tulisi ladata ajoissa. Edellä on asiaan liittyvä kuuleminen sähköautojen litiumparistojen pidentämisen salaisuuksista. Tämän sisällön jakamisen avulla jokaisella on tietty käsitys litiumparistojen käyttöikään vaikuttavista tekijöistä. Jos haluat oppia lisää litiumparistoista sähköajoneuvoihin, saat markkinatietoja ottamalla yhteyttä yrityksemme myyjään tai käymällä yrityksessä tekemässä kenttätarkastuksia keskustelemaan ja vaihtamaan yhdessä.

https://www.gevun.com/