Sähkömoottoripyörän neljän suuren osan toiminta

- Aug 05, 2019-

Yleisesti tunnettu nimellä neljä tärkeintä komponenttia, jotka muodostavat sähköauton, ovat akku, moottori, ohjain ja laturi. Seuraava on lyhyt kuvaus neljän pääkomponentin toiminnoista, rakenteesta ja toiminnoista:


V: Sähkömoottoripyörän akku: Se on sähköajoneuvon virtalähde, energiakantoainetta käytetään moottorin ohjaamiseen, akun jännite määrää koko ajoneuvon työjännitteen ja akun kapasiteetti on suoraan verrannollinen koko ajoneuvo.

Sähköajoneuvoissa yleisesti käytetyn lyijyakun rakenne koostuu pääasiassa akkukotelosta, positiivisesta elektrodilevystä, negatiivisesta elektrodilevystä, erottimesta, elektrolyytistä, navasta, tiivisteaineesta, varoventtiilistä ja vastaavista.

Paristotyypit voidaan jakaa: litium-ioni-paristoihin, nikkeli-vety-paristoihin, geeliparistoihin ja huoltovapaisiin lyijyakkuihin. Niistä käytetään yleensä kolloidiakkuja ja lyijyakkuja.

Jännitteen mukaan voidaan jakaa 6V, 12V, 24V, 36V, 48V, 60V, 64V ja niin edelleen. Yleisin sähköajoneuvo on 48 V.

Kapasiteettimääräysten mukaan se voidaan jakaa: 10AH, 12AH.17AH, 20AH, 22AH jne. Sähköajoneuvoja käytetään yleensä 12AH ja 20AH akkuihin.


Kaksi: sähköinen moottoripyörämoottori: muuntaa akun kemiallisen energian mekaaniseksi energiaksi, joka pyörivän energian avulla muunnetaan mekaaniseksi vetovoimaksi siten, että pyörä pyörii. Moottorin työjännite on käänteisesti verrannollinen käyttövirtaan. Moottorin teho on verrannollinen kiipeilykykyyn.

Käynnistysmenetelmän mukaan se voidaan jakaa harjamoottoriin ja harjattomaan moottoriin:

V: Harjamoottori koostuu sydänkäämityksestä, magneettisesta teräslevystä, hiiliharjasta, hiiliharjan pidikkeestä, kommutaattorista jne. Ja hiiliharjasta ja kommutaattorin vaihtokoskettimesta säännöllisen toiminnan tehon saavuttamiseksi.

B: Harjaton moottori koostuu sydänkäämityksestä, magneettisesta teräskappaleesta, Hall-elementistä jne., Ja Hallin (jakamiskulman) kommutoinnilla saavutetaan säännöllinen toimintavaikutus.

Rakenteen mukaan moottori voidaan jakaa: harjattomaan ja hampaattomaan, harjattomaan ja hampaattomaan, harjattomaan ja hammastettuun, harjattuun ja hammastettuun jne. Yleisimmin käytetty on harjaton ja hampaaton moottori.

Työjännitteen mukaan voidaan jakaa: 12 V, 24 V, 36 V, 48 V, 60 V, 64 V jne., Yleisimmin käytetty on 48 V moottori.

Tehon mukaan voidaan jakaa: 180W, 250W, 350W, 500W, 800W, 1000W jne., Yleisimmin käytetyt ovat 350W ja 500W moottorit.


Kolme: sähköauton ohjain: ohjaa akun lähtövirtaa, ja jännite voi sitten ohjata moottorin nopeutta ja tehoa, toisin sanoen koko ajoneuvon nopeuden, jotta saavutetaan koko ajoneuvon hallinnan vaikutus. Tärkeimmät toiminnot ovat portaaton nopeuden säätö, jarrun virta pois päältä, virranrajoitussuojaus, jännitesuojaus, nopeusrajoitus, nopeuden näyttö, 1: 1 lisäys ja niin edelleen.

Toiminnan ja rakenteen mukaan se voidaan jakaa harjaohjaimeen ja harjattomaan ohjaimeen.

Työjännitteen mukaan voidaan jakaa: 24 V, 36 V, 48 V, 60 V, 64 V jne., Yleisimmin käytetty on 48 V ohjain.

Lähtötehon mukaan se voidaan jakaa: 180W, 250W, 350W, 500W, 800W jne. Yleisimmin käytetään 350W ja 500W ohjaimia.


Neljä: Sähkömoottoripyörälaturi: Se on laite, joka täydentää akun energiaa akun lataamiseen. Se voi muuntaa verkon tasavirtavirralle ja hallita sen akkua ladattavaa virtaa ja jännitettä.

Laturi koostuu pääosin puhdistamisesta ja suodattamisesta, korkeajännitekytkimestä, jännitteenvaihdosta ja sähköisestä ohjauksesta. Toimintatilassa on kolme vaihetta: vakiovirta, vakiojännite ja kelluva varaus.

A: Vakiovirta määräytyy akkutyypin mukaan;

B: Vakiojännite määritetään paristostandardin mukaan, ja tavanomainen yhden solmun jännite on 14,7 V, 14,8 V.

C: Kelluva varaus määritetään akkutandardin mukaan, ja tavanomainen yhden solmun jännite on 13,8 V, 14 V


https://www.gevun.com/