Uusien energiankuljetusajoneuvojen, pääasiassa sähköajoneuvojen, kehittäminen on välttämätöntä

- May 17, 2019-

Kun perinteinen energia vähenee jatkuvasti, uudet energiankuljetusajoneuvot ovat tulleet autoteollisuuden painopisteenä eri maissa.

Kiinan autoteollisuusyhdistyksen puheenjohtaja Fu Yuwu sanoi äskettäisessä haastattelussa, että monet maailman maat pyrkivät edistämään uusien energiankuljetusajoneuvojen kehittämistä paitsi perinteisen energiahäviön ongelman takia myös huononemisen vuoksi. Ympäristö, joka tekee myös sähköisten ajoneuvojen uusien energiankuljetusautojen suosion välttämättömäksi. Fu huomautti, että paitsi Kiina, mutta myös maat ympäri maailmaa ovat ottaneet käyttöön joukon politiikkoja, joilla kannustetaan ja ohjataan sähköautojen kehittämistä, Yhdysvallat Clintonin aikakaudella aloitti uuden energiaajoneuvo-ohjelman, Saksa ilmoitti myös 2020-luvulta sähköisen Ajoneuvosuunnitelman mukaan Japanissa on myös suunnitelmia sähköautoja varten vuonna 2020.

Kiina ei ainoastaan Kiina kehittää voimakkaasti sähköautojen tutkimusta ja kehittämistä, tarttua teknologian komentokorkeuksiin. Miksi uusien energiankuljetusajoneuvojen kehittäminen maksaa Wu: n käyttöönotto ennen kaikkea perinteistä energiahäviötä, energia liittyy kansalliseen turvallisuuteen, erityisesti Kiinaan. Lähes 60 prosenttia Kiinan raakaöljystä tuodaan. Samat ongelmat on kohdattu Yhdysvalloissa, Japanissa ja Euroopassa. Toiseksi on olemassa ympäristöongelmia, ilman laatua, ilmaston lämpenemistä, hiilidioksidipäästöjä, joten Kiina kohtaa myös saman. On välttämätöntä ajaa hyvä auto ja hengittää raitista ilmaa, joten on välttämätöntä ottaa sähköajoneuvot uusiksi energiankuljetusajoneuvoiksi. Sitten 2013 on ensimmäinen vuosi, jolloin Kiinan pitäisi olla sähköautojen teollistumisen vuosi, ja vuodesta 2010 Kiinan mantereella on tuotettu yhteensä noin 70 000 sähköautoa, energiansäästöä ja uusia energiankuljetusajoneuvoja, joista 33 000 oli vuonna 2013. Joten 2013 on käännekohta, sähköautojen kehityksen tulevaisuus on välttämätöntä.