Lyijyakkujen korvaaminen litiumparistoilla

- Jul 29, 2019-

Lyijyakkujen vaihtamisessa litiumparistoihin on kiinnitettävä huomiota seuraaviin kohtiin:

Ensinnäkin: akkutilaongelma

Lyijyakkujen ja litiumparistojen saman kapasiteetin jännitteen vaihtaminen on mahdollista, mutta on tarpeen pohtia, voidaanko akun koko asentaa alkuperäiseen asentoon, onko se ulkoneva vai puristuva, koska akun sisäiset vauriot tapahtuu puristuksen ja kosteuden takia. Oikosulkuilmiö.

Toiseksi: sinun on käytettävä akkua vastaavaa laturia

Lyijyakulla ja litiumparistolla on sama kapasiteettijännite, ja laturia käytetään myös erottamattomasti, koska kahden akun vaatimat latausjännitteet ja -virrat eivät ole samat. Kun lyijyakku on ladattu, laturin jännite on korkea. Litium-akkutekniikka vaatii korkeampia vaatimuksia. Siksi latauslaite käyttää jatkuvaa virtaa ja vakiojännitettä. Lyijyhappoladattava litiumparisto aiheuttaa ylityksen ja räjähdysvaaran.

Kolmas: pistorasian vaihto

Koska lyijyakun ja litiumpariston liitäntä on erilainen, akku on vaihdettava vastaavaan pistorasiaan. Älä kytke sitä pistorasiaan, sillä se voi aiheuttaa oikosulun litiumparistossa, mikä voi aiheuttaa vaaran.

Fouth: Kun olet vaihtanut akun, et voi käyttää alkuperäistä latausporttia lataamiseen.

Eri latausperiaatteen vuoksi, jos lataamiseen käytetään sähköajoneuvon alkuperäistä latausporttia, piiri vaurioituu ja litiumparisto oikosuljetaan.

Viisikymmentä: Pariston vaihtamisen jälkeen säädintä ei tarvitse vaihtaa.

Tässä yhteydessä on myös tärkeää mainita, että akun vaihtaminen voi korvata vain saman kapasiteetin saman jännitteen, eikä sitä voida korvata aikaisemmalla akun kapasiteetin jännitteellä, mikä polttaa ohjaimen ja vaurioittaa elektronisia komponentteja, kuten moottorin Hall . Niin kauan kuin se vastaa ensisijaisen akun kapasiteetin jännitettä, säädintä ei tarvitse vaihtaa.


https://www.gevun.com/