Sähköajoneuvon ohjaimen vaihtomenetelmä

- Feb 22, 2020-

Sähköajoneuvon akussa on sähköä ja muut osat eivät ole vaurioituneet. Sähköajoneuvo ei voi käynnistyä. Tämä on tilanne, johon useimmat sähköajoneuvojen omistajat kohtaavat. Yleensä tämä ongelma johtuu sähköajoneuvon ohjaimesta. Jos ongelma ilmenee, miten sähköajoneuvon ohjain voidaan korvata sen varmistamiseksi, ettei ongelmia esiinny? Tänään esitän sinulle erittäin yksityiskohtaisen sähköajoneuvo-ohjaimen vaihtomenetelmän!

1. Tunnista uusien ja vanhojen ohjaimien johdot vastaavasti. Uudella ohjaimella on yleensä kuvauslaatikko johdotustaan ​​varten. Mitä on löydettävä, on vanhan ohjaimen eri johtojen toiminta. Vanhalla ohjaimella on yksi-yksi-vastaavuus auton johtojen kanssa, ja vanhan ohjaimen johtotoiminnot on selkeytetty. Autosta vastaavat johdot on löydetty, ja uusi ohjain voidaan kytkeä auton johtoihin. Ohjaimen paksut punaiset ja paksut mustat johdot ovat yleensä virtakaapeleita, ja joissakin on myös heikot virtakytkimet (ohjaimen sisäisten releiden virtakaapelit), jotka ovat yleensä ohuita punaisia ​​johtimia; nopeudenohjauskahvassa on kolme johtoa, ja 5v: n virtajohto on yleensä punainen johdin, negatiivinen johdin on ohut musta johdin ja signaalijohdin on ohut vihreä tai ohut sininen johdin; jarru on rikki, yleensä on 2 vaijeria alhaisen tason jarrutusta varten ja 1 vaijeri korkean tason jarrutusta varten; moottorijohdot, harjatut On kaksi moottoria, yleensä paksu keltainen ja paksu vihreä (paksu sininen). Harjattomat moottorijohdot on helppo tunnistaa. Kaksi pääfaasijohtoa ovat keltainen, sininen ja vihreä. Viisi Hall-johtoa on kytketty samaan liittimeen.

2. Joskus johtimen toimintaa ei voida tunnistaa korvatussa vanhassa ohjaimessa, koska osa ohjaimen toiminnallisista johdoista tehdään kaapeleiksi ja liittimet eivät erota johtimia, joilla on eri toiminnot, ja ohjain ei tee ohjeita (esimerkiksi Songzhengin ohjaimena), joten mittaus on tunnistettava ja muistettava. Auton ohjaustangon johdot ja jarrujen irrotusjohdot vedetään kaikki alas auton edestä ja kytketään ohjaimeen. Avaa etulaitekuori löytääksesi nopeudenohjauksen ohjaustangon positiiviset, negatiiviset ja signaalijohdot. Lohko mittaa mikä linja on kytketty auton vatsan sisäpuolelle ja voidaan kytkeä vastaavasti uuteen ohjaimen toimintojohtoon. Löydä samalla tavalla jarruletku jne.

3. Kun vaihdat ohjainta, kiinnitä huomiota ensin järjestelmän minimointiin, ts. Uusi ohjain yhdistää vain virtalähteen ja moottorin eikä kytke auton nopeudenhallintakahvaa ja jarrukahvaa, vaan yhdistää uuden nopeuden ohjauskahva. Poista virheet ensin, jotta moottori toimii normaalisti, ja ota sitten auton nopeuden hallintakahva ja jarrukahva. Tämän etuna on, että jos moottori ei käy normaalisti, löydät nopeasti ongelman, koska ohjain ja ohjaustangot ovat kaikki uusia, jarruvaijeria ei ole kytketty ja harvemmat osat on poistettava. Jos kytket nopeudenhallintakahvan ja jarruvivun autoon, on liian monia tekijöitä, jotka saavat auton toimimaan normaalisti, liian monta johtolankaa, ja se vie liian kauan.

4. Mittariliitäntä. Sähköpolkupyörän mittari on yleensä riippumaton eikä vaadi ohjaimen tukea. Niin kauan kuin mittarin työjännite on käytettävissä, mittarin tehonäyttö ja alijännitteen näyttö voivat toimia normaalisti (mutta nopeusmittari toimii ohjaimen kanssa). Joissakin ohjaimissa on johdot mittarin virtaamiseksi, yleensä ohuet punaiset johdot (positiiviset) ja ohuet mustat johdot (negatiiviset), mutta jännite on silti akun jännite, voit kytkeä sen; Jos ei, voit kytkeä yhden oven lukon takaa. Kytke pääjohto (positiivinen) mittariin ja kytke sitten negatiivinen johdin palauttaaksesi mittarin perustoiminnot normaaliksi.

https://www.gevun.com/