Sähköajoneuvon ohjaimen vaihtomenetelmä

- Feb 22, 2020-

Sähköauton akussa on sähköt ja muut osat eivät ole vaurioituneet. Sähköajoneuvoa ei voi käynnistää. Tämä on tilanne, jonka useimmat sähköautojen omistajat kohtaavat. Yleensä tämän ongelman aiheuttaa sähköauton ohjain Jos ongelmia ilmenee, miten sähköauton ohjain voidaan vaihtaa sen varmistamiseksi, ettei ongelmia ilmene? Tänään tuon teille erittäin yksityiskohtaisen sähköautonohjaimen vaihtomenetelmän!

1. Tunnista uusien ja vanhojen lennonjohtajien liidit vastaavasti. Uudella ohjaimella on yleensä kuvausetiketti johdoilleen. On löydyttava vanhan ohjaimen eri johtojen toiminta. Vanhalla ohjaimella on yksi-yhteen-vastaavuus auton johtojen kanssa, ja vanhan ohjaimen lyijytoiminnot on selvitetty. Auton vastaavat johdot on löydetty, ja uusi ohjain voidaan liittää auton johtoihin. Ohjaimen paksut punaiset ja paksut mustat johdot ovat yleensä virtakaapeleita, ja joissakin on myös heikot virtakytkimet (ohjaimen sisäisten releiden virtajohdot), jotka ovat yleensä ohuita punaisia johtoja; nopeudensäätökahvassa on kolme johtoa, ja 5 v:n virtajohto on yleensä punainen johto, negatiivinen johto on ohut musta johto ja signaalilanka on ohut vihreä tai ohut sininen johto; jarru on rikki, matalan jarrutuksen johtoja on yleensä kaksi ja korkean jarrutuksen johto 1; moottorin johdot, harjattu On olemassa kaksi moottoria, yleensä paksu keltainen ja paksu vihreä (paksu sininen). Harjattomat moottorijohdot on helppo tunnistaa. Kaksi päävaihejohtoa ovat keltaisia, sinisiä ja vihreitä. Hallin viisi johtoa on kytketty samaan liittimeen.

2. Joskus liidin toimintaa ei voida tunnistaa vaihdetussa vanhassa ohjaimessa, koska osa ohjaimen toiminnallisista johtimista on tehty kaapeliksi, eikä eri toiminnoilla toimivia johtoja eroteta liittimillä, eikä ohjain tee ohjeita (kuten Songzheng-ohjain), joten sinun on tunnistettava ja muistettava mittaus. Auton ohjaustangon johdot ja jarrujen irrotusjohdot vedetään alas auton etuosasta ja kytketään ohjaimeen. Avaa etuinstrumentin kuori löytääksesi nopeudensäätökahvan positiiviset, negatiiviset ja signaalijohdot. Lohko mittaa, mikä linja on kytketty auton vatsan sisäpuolelle, ja se voidaan liittää vastaavasti uuteen ohjaintoimintoon. Samalla tavalla etsi jarrulinja jne.

3. Kun vaihdat ohjaimen, kiinnitä huomiota ensin järjestelmän minimoinnissa, eli uusi ohjain yhdistää vain virtalähteen ja moottorin, eikä kytke nopeudensäätökahvaa ja jarrukahvaa autoon, vaan liittää uuden nopeudensäätökahvan. Tee virheenkorjaus ensin, jotta moottori toimii normaalisti, ja nosta sitten auton nopeudensäätökahva ja jarrukahva. Tämän etuna on, että jos moottori ei toimi normaalisti, löydät ongelman nopeasti, koska ohjain ja ohjaustanko ovat kaikki uusia, jarrujohtoa ei ole kytketty ja vähemmän osia on poistettava. Jos liität auton nopeudensäätökahvan ja jarruvivun, on liian monia tekijöitä, jotka aiheuttavat sen, että auto ei toimi normaalisti, liian monta johtolankaa, ja se kestää liian kauan.

4. Instrumenttiliitäntä. Sähköpyörän mittari on yleensä itsenäinen eikä vaadi ohjaimen tukea. Niin kauan kuin mittarin käyttöjännite on käytettävissä, mittarin tehonäyttö ja alijännitenäyttö voivat toimia normaalisti (mutta nopeusmittari toimii säätimen kanssa). Joissakin ohjaimista on johdot mittarin virransyöttöä varten, yleensä ohuet punaiset johdot (positiiviset) ja ohuet mustat johdot (negatiivinen), mutta jännite on edelleen akun jännite, voit liittää sen; Jos ei, voit liittää yhden oven lukon takaa Kytke juurijohto (positiivinen) mittariin ja liitä sitten negatiivinen johto palauttaaksesi mittarin perustoiminnot normaaleiksi.

https://www.gevun.com/