Litiumparistojen asianmukainen käyttö sähköajoneuvoissa

- Mar 19, 2020-

Monet asiakkaat käyttävät verkkosivustoamme tiedustellakseen litiumparistojen oikeasta käytöstä sähköajoneuvoissa, joten selitän tänään litiumakkujen oikean käytön sähköajoneuvoissa.

Yksi: Kolme tabua litiumparistoista
1. Lämpötila. Litiumparistot pelkäävät korkeita lämpötiloja.
2. Suuri virta. Esimerkiksi 18650-akku purkautuu 3 ° C: ssa ja sähköautosi on 800 W. Käytetty akku on pienempi kuin sähköautosi purkausvirta. Tämä aiheuttaa litiumpariston ylikuumenemisen, virta on liian suuri, käyttöikä on lyhyt ja kaapimisrumpuja ilmestyy. Jos sähköautosi on erittäin tehokas ja nopea, on suositeltavaa valita 18650-akku, jonka virta on yli 3C, joten on tietysti erittäin tärkeää valita oikea akku.
3. Aseta täydellä teholla. Kolmikantainen litiumakku on 4,2 V täyteen ladattuna. Tällä hetkellä markkinoilla oleva suojalevy on 4,2 V, joten monet ihmiset ostavat litiumparistoja sähköajoneuvoille ilman nimelliskapasiteettia. Itse asiassa, että' s miksi. Yleensä pitkään sähköajoneuvoihin varastoidut litiumakut ovat parhaita, kun ne ovat täynnä 50%. Esimerkiksi kun ostat uuden puhelimen, monet niistä ovat 50% sähköä. Jos koko varastointiaika on liian pitkä, litiumpariston kapasiteetti vähenee. Litiumrautafosfaatin ja litiumtitanaatin lisäksi näitä kahta tyyppiä voidaan varastoida täydellä teholla, mutta on myös kiinnitettävä huomiota parempilaatuisen suojalevyn valitsemiseen. Hylkää, ylikuormitus heitetään pois.

Tällä hetkellä litiumakut ovat vähitellen korvanneet lyijyakut parhaana vaihtoehtona sähköajoneuvoille. Lyijyakkuista poiketen litiumakkuja voidaan käyttää oikein, mikä pidentää paristojen käyttöikää.

Joten mihin meidän tulisi kiinnittää huomiota akun huollon kannalta? Kuinka sähköauton akun lataaminen on turvallisinta?

Ensin: aseta virta

Akussa on vielä vähän sähköä ennen tehtaalta poistumista. Sähköautojen myynnin jälkeen he voivat myös matkustaa lyhyitä matkoja.

Ensimmäisen käyttökerran jälkeen akku on ladattava ensimmäisen kerran. Ensimmäinen latausaika on suositeltavaa olla hieman pidempi (8-9 tuntia, alle 9 tuntia).

Akku tulee ladata ja varastoida heti käytön jälkeen. Jos akkua ei käytetä pitkään aikaan, kiinnitä huomiota akun säilytykseen, jotta vältät akun nälkää.

2: normaali lataus
Akun latausjärjestys on seuraava:

Liitä laturi ensin akkupistorasiaan ja sitten laturin pistorasia pistorasiaan. (Tämä kytkentäjärjestys välttää kipinöitä, kun kytket ja irrotat latauspistoketta.) Kun virta kytketään päälle, laturissa näkyy punainen valo, joka kertoo, että akkua ladataan normaalisti, ja vihreä valo osoittaa, että akku on ladattu täyteen.

Huomaa laturi
Akun latauksen turvallisuuden ja käyttöiän varmistamiseksi voimme käyttää vain yrityksemme toimittamaa erityistä litiumakkulaturia.
Jos laturi katoaa tai vaurioituu, etsi sopiva jälleenmyyjä sen ostamiseksi. Lyijyakkuja tai muita latureita ei tulisi käyttää lataamiseen.

Kolme: säännöllinen tarkastus
Jos havaitsemme sähköajoneuvojen käytön aikana, että sähköajoneuvojen mittarilukema yhtäkkiä putoaa lyhyessä ajassa, voimme päätellä, että syy on ajoneuvojen litiumakkujen oikosulkuilmiö. Tässä vaiheessa meidän on löydettävä ammattilaisia ​​testaamaan, korjaamaan ja jakamaan uudelleen.

Neljä: Yritä välttää nopeiden katulatausasemien käyttöä
Yleisesti käytetyt pikalatausasemat ovat pääasiassa lyijyakkujen hätälataukseen. Korkea jännite ja suuri virta aiheuttavat tiettyjä vahinkoja litiumpariston sisäiselle rakenteelle, ja litiumpariston sisäinen suojalevy katkaisee virran automaattisesti. Siksi on välttämätöntä käyttää erityistä litiumakkulaturia, jolla on vahva tuki ja kohtalainen latausnopeus.

Viisi: paristojen turvallinen varastointi ja käyttö
Kun litiumakku on tyhjäkäynnillä, se tulee sijoittaa viileään ja tuuletettuun paikkaan korkean lämpötilan ja kosteuden välttämiseksi. Yritä välttää matkustamista sateisina päivinä. Jopa ajaessasi kiinnitä huomiota litiumpariston suojaamiseen pääsemästä veteen. Litiumparistojen ominaisuuksien valossa on ehdottomasti kiellettyä napauttaa, akupunktiota, astua polkimelle, muokata, purkaa, saati laittaa korkeajännitteiseen mikroaaltouuniin.

https://www.gevun.com/