Litiumparistojen oikea käyttö sähköajoneuvoissa

- Mar 19, 2020-

Monet asiakkaat kysyvät verkkosivuiltamme litiumparistojen oikeasta käytöstä sähköajoneuvoissa, joten tänään selitän litiumparistojen oikean käytön sähköajoneuvoissa.

Yksi: Kolme tabua litiumparistoja
1. Lämpötila. Litiumparistot pelkäävät korkeita lämpötiloja.
2. korkea virta. Esimerkiksi 18650-akku purkautuu 3C: n lämpötilassa ja sähköautosi on 800 W. Käytetty akku on pienempi kuin sähköautosi purkausvirta. Tämä aiheuttaa litiumpariston ylikuumenemisen, virta on liian korkea, käyttöikä on lyhyt ja raaputusrummut ilmestyvät tapaukseksi. Jos sähköautosi on erittäin tehokas ja nopea, on suositeltavaa valita 18650-akku, jonka virta on yli 3C, joten on ilmeisen erittäin tärkeää valita oikea akku.
3. Aseta täydellä teholla. Ternäärinen litium-akku on 4,2 V täyteen ladattuina. Tällä hetkellä markkinoilla oleva suojakortti on 4,2 V, joten monet ihmiset ostavat litiumparistoja sähköajoneuvoihin ilman nimelliskapasiteettia. Itse asiassa siksi. Yleisesti ottaen pitkään sähköajoneuvoihin varastoidut litiumparistot ovat parhaita, kun ne ovat 50% täynnä. Esimerkiksi, kun ostat uuden puhelimen, monet heistä ovat 50% sähköstä. Jos täysi varastointiaika on liian pitkä, litiumpariston kapasiteetti heikkenee. Litiumferrofosfaatin ja litiumtitanaatin lisäksi näitä kahta tyyppiä voidaan varastoida täydellä teholla, mutta on myös kiinnitettävä huomiota paremman laadun suojalevyn valintaan. Hylkää, ylikuormitus hylätään.

Tällä hetkellä litiumparistot ovat asteittain korvanneet lyijyakut ensisijaisena vaihtoehtona sähköajoneuvoissa. Toisin kuin lyijyakut, litiumparistoja voidaan käyttää oikein, mikä pidentää akun käyttöikää paremmin.

Joten mihin meidän tulisi kiinnittää huomiota akun ylläpidossa? Kuinka ladata sähköauton akku on turvallisinta?

Ensin: aseta virta

Akussa on vielä vähän sähköä jäljellä ennen tehtaalta poistumista. Sähköautojen myynnin jälkeen ne voivat myös matkustaa lyhyitä matkoja.

Ensimmäisen aseman jälkeen akku on ladattava ensimmäistä kertaa. On suositeltavaa, että ensimmäinen latausaika on hiukan pidempi (8-9 tuntia, alle 9 tuntia).

Akku on ladattava ja varastoitava heti käytön jälkeen. Jos akkua ei käytetä pitkään aikaan, kiinnitä huomiota akun varastointiin, jotta akku ei nälkää.

2: normaali lataus
Akun latausjärjestys on seuraava:

Kytke laturi ensin akkupistokkeeseen ja sitten laturi pistorasiaan pistorasiaan. (Tämä kytkentäjärjestys välttää kipinöitä latauspistokkeen kytkettäessä tai irrotettaessa.) Kun virta kytketään, laturi näyttää punaisen valon, joka osoittaa, että akku latautuu normaalisti, ja vihreän valon, joka osoittaa, että akku on latautunut täyteen.

Huomaa laturi
Akun lataamisen ja akun käyttöiän turvaamiseksi voimme käyttää vain yrityksen tarjoamaa erityistä litium-akkulaturia.
Jos laturi katoaa tai vahingoittuu, etsi sopiva jälleenmyyjä ostaaksesi sen. Lyijyhappolatureita tai muita latureita ei tule käyttää lataamiseen.

Kolme: säännöllinen tarkastus
Jos havaitsemme, että sähköajoneuvojen ajomatka pienenee yhtäkkiä lyhyessä ajassa, voimme päätellä, että sähköajoneuvojen käytön aikana syynä on sähköajoneuvojen litiumparistojen oikosulku. Tässä vaiheessa meidän on löydettävä ammattilaisia ​​testaamaan, korjaamaan ja jakamaan uudelleen.

Neljä: Yritä välttää nopeiden katujen latausasemien käyttöä
Yleisesti käytetyt pikalatausasemat ovat pääasiassa lyijyakkujen hätälatauksia. Korkea jännite ja suuri virta aiheuttavat tiettyjä vaurioita litiumpariston sisäiseen rakenteeseen, ja litiumpariston sisäinen suojalevy katkaisee virran automaattisesti. Siksi on tarpeen käyttää erityistä litium-akkulaturia, jolla on vahva tukiteho ja kohtuullinen latausaste.

Viisi: paristojen turvallinen varastointi ja käyttö
Kun litiumparisto on tyhjäkäynnillä, se tulisi asettaa viileään ja tuuletettuun paikkaan korkean lämpötilan ja kosteuden välttämiseksi. Yritä välttää matkustamista sateisinä päivinä. Varmista myös ajon aikana, että litiumparisto on suojattu vedeltä. Litiumparistojen ominaisuuksien vuoksi on ehdottomasti kielletty napauttaa, käyttää akupunktiota, astua polkimelle, muokata, purkaa, puhumattakaan laittamisesta korkeajänniteiseen mikroaaltouuniympäristöön.

https://www.gevun.com/