Sähköauton litiumakun korjausperiaate ja -menetelmä

- Mar 21, 2020-

Litiumakkujen korjausperiaate
Korjausperiaate 1: Litiumakun metallipinta on hapettunut tietyssä määrin jo pitkään, mikä on johtanut huonoon kosketukseen matkapuhelimen akun ja matkapuhelimen välillä. Litiumakulla on lyhyt käyttöikä, ja akun pinta voidaan ruostua kumikohorilla tai muilla puhdistustyökaluilla Materiaalit akun ja matkapuhelimen kosketuksen paranemiseen.

Korjausperiaate 2: Alhainen lämpötila voi muuttaa litiumakun sisällä olevaa elektrolyyttiä ja edistää juuri jäätyneen akun kemiallista reaktiota. Litiumakkujen käyttö on itse asiassa lataus- ja tintämisprosessi. Tänä aikana akun negatiiviset ja positiiviset lataukset törmäävät toisiinsa. Syy siihen, miksi akut ovat yhä hyödyttömämpiä, on se, että normaalissa lämpötilassa elektronien sisäinen kineettinen energia on suhteellisen suuri, akku on aktiivisessa tilassa ja vuoto on suhteellisen yleistä. Kun litiumakku asetetaan alhaisen lämpötilan ympäristöön, litiumkalvon ja litiumakun pinnalla olevan elektrolyytin ja sen liitännän mikrorakenne muuttuu merkittävästi, mikä johtaa väliaikaiseen deaktivointiin akun sisällä ja vähentää vuotovirtaa. Joten latauksen jälkeen puhelimen valmiusaika kasvaa.

Litiumakun kiertoikä on noin 600 kertaa. Jos latausten määrä on enemmän, molekyylin lämpöliike tuhoaa vähitellen molekyylin sisällä olevan järjestelyn ja rakenteen, ja varastoitu lataustehokkuus vähenee vähitellen. "Jäähdytysprosessi voi helposti tuhota akun alkuperäisen sisäisen rakenteen. Se voi parantaa latauskapasiteettia lyhyessä ajassa, mutta se ei välttämättä ole tehokasta pitkällä aikavälillä." Kun litiumakun mikrorakenne on tuhoutunut, on mahdotonta toipua kokonaan. Tämän menetelmän pitkäaikainen käyttö nopeuttaa matkapuhelimen akkujen kulumista.

Huoltoperiaate 3: Matkapuhelimien syväpurkaus on saavuttaa syvä lataus käyttämällä sisäistä tehoa, mikä vaatii joitain epätavallisia menetelmiä. Löydä tapa yhdistää puhelin pieneen 1,5 V:n polttimoon. Litiumakun sisällä oleva sähkö siirretään pieneen polttimoon, kunnes kaikki valo palaa. "Matkapuhelimien on kulutettava virtaa hitaasti pienemmällä jännitteellä. Normaalioloissa, jos matkapuhelimen nimellisjännite on alle 3,6 volttia, matkapuhelin sammuu automaattisesti. Ladattu matkapuhelimen akku voi kestää pidempään virran tyhjennyksen jälkeen.

Litiumakun korjausmenetelmä
1. Poista kaikki paristot ja suorita lämpötilakäsittely. Kun lämpötila on epävakaa, akku lyhentää huomattavasti käyttöaikaa, koska akku on tyhjä, ja huomattavassa osassa litiumioneja on muistitehoa. Tämä vapauttaa osan muistista. Talvi on täällä, jätä se ulos hetkeksi ja mene sitten kotiin.

2. Toinen tapa on poistaa akku ja jättää se noin viikoksi, jotta virta kuluu hitaasti. Koneen on ensin kulutettava se kokonaan. Sitten täyteen ladattu latausaika on oltava hyvin lyhyt, täyteen lataamisen, irrottamisen ja lataamisen jälkeen, toistettu useita kertoja, täysin tehokas.

https://www.gevun.com/