Periaate ja menetelmä sähköajoneuvojen litiumakkujen korjaamiseksi

- Mar 21, 2020-

Litiumparistojen korjausperiaate
Korjausperiaate 1: Litiumpariston metallipinta on hapettunut tietyssä määrin pitkään, mikä johtaa huonoon kosketukseen matkapuhelimen akun ja matkapuhelimen välillä. Litiumpariston käyttöikä on lyhyt, ja akun pinta voi ruostua kumikameralla tai muilla puhdistustyökaluilla Akun ja matkapuhelimen parempaa kosketusta varten.

Korjausperiaate 2: Matala lämpötila voi muuttaa litiumpariston elektrolyyttiä ja edistää juuri jäätyneen akun kemiallista reaktiota. Litiumparistojen käyttö on itse asiassa prosessi lataamiseen ja purkamiseen. Tänä aikana akun negatiiviset ja positiiviset varaukset törmäävät toisiinsa. Syy siihen, miksi paristoista tulee yhä käyttökelvompia, on se, että normaalissa lämpötilassa elektronien sisäinen kineettinen energia on suhteellisen suuri, akku on aktiivisessa tilassa ja vuodot ovat suhteellisen yleisiä. Kun litiumparisto asetetaan matalaan lämpötilaan, litiumkalvon ja elektrolyytin mikrorakenne litiumpariston pinnalla ja sen rajapinnalla muuttuu merkittävästi, mikä aiheuttaa väliaikaisen deaktivoitumisen akun sisällä ja vähentää vuotovirtaa. Joten lataamisen jälkeen puhelimen valmiusaika kasvaa.

Litiumpariston käyttöikä on noin 600 kertaa. Jos varausten lukumäärä on enemmän, molekyylin terminen liike tuhoaa asteittain molekyylin sisäisen järjestelyn ja rakenteen, ja varastoidun varauksen hyötysuhde vähenee vähitellen. "Jäähdytysprosessi voi helposti tuhota akun alkuperäisen sisäisen rakenteen. Se voi parantaa latauskapasiteettia lyhyessä ajassa, mutta se ei ehkä ole tehokas pitkällä aikavälillä." Kun litiumpariston mikrorakenne on tuhottu, sitä on mahdotonta palauttaa kokonaan. Tämän menetelmän pitkäaikainen käyttö nopeuttaa matkapuhelinten paristojen kulumista.

Ylläpitoperiaate 3: Matkapuhelimien syväpurkauksella on tarkoitus saavuttaa syvälataus kuluttamalla sisäistä virtaa, mikä vaatii joitain epätavanomaisia ​​menetelmiä. Löydä tapa kytkeä puhelimesi pieneen 1,5 V polttimoon. Litiumpariston sisällä oleva sähkö siirtyy pieneen lamppuun, kunnes kaikki valo palaa. "Matkapuhelimien on kuluttava virtaa hitaasti pienemmillä jännitteillä. Jos matkapuhelimen nimellisjännite on alle 3,6 volttia, matkapuhelin sammuu normaalisti. Ladatun matkapuhelimen akku voi kestää kauemmin virran kytkemisen jälkeen. purkautunut.

Litiumpariston korjausmenetelmä
1. Poista kaikki paristot ja suorita lämpötilakäsittely. Kun lämpötila on epävakaa, akku lyhentää käyttöaikaa huomattavasti, koska akku on kuollut, ja huomattavalla osalla litiumioneja on muistivoimaa. Tämä vapauttaa osan muistista. Talvi on täällä, jätä se hetkeksi ulkopuolelle ja mene sitten kotiin.

2. Toinen tapa on poistaa akku ja jättää se noin viikkoon, jotta virta kuluu hitaasti. Koneen on ensin kuluttava se kokonaan. Täysin ladatun latausajan on oltava hyvin lyhyt, kun se on ladattu täyteen, irrota ja lataa, toista useita kertoja, ehdottoman tehokas.

https://www.gevun.com/