Litium-sähköinen polkupyörän veto avioliitto tyyppi kehittämistä

- May 08, 2019-

Näennäisesti vilkas, mutta vaikea tehdä voittoa, tämä on Kiinan litium-sähköinen polkupyöräteollisuus kehittää "jäätä ja tulta kaksi päivää" hämmentävä status quo. Sähkön polkupyörien huonolaatuisesta kilpailumallista poistuminen on tullut alan huomion kohteena.

Tältä osin 7. toukokuuta, 23. Kiina International Bicycle -näyttelyssä, "Litium-sähköinen polkupyörän teho litiumparistojen kehittämis- ja sovellusseminaari ja uuden tuotekampanjan käynnistäminen", jonka aiheena on "Uudet mahdollisuudet ja uusi kehitys" keskusteltiin litium-sähkö-fuusiosta ja sähkökäyttöisten sähköautojen yritysten innovaatiosta.

Litium-sähköisten polkupyörien dilemma

Sähköisten päätelaitteiden monipuolistamisen myötä sähkökäyttöisten polkupyörien alalla on aloitettu litiumparistot, mutta aikaisemmin yhtenäisten teknisten ja turvallisuusstandardien puuttuessa sähköautojen akkutuotteet ovat sotkussa. Autonäyttelyssä useita kotimaisia ja ulkomaisia sähköautoteollisuuden jälleenmyyjiä, joiden toimittajat vaihtavat, paljasti, että monet kotimaiset e-pyörävalmistajat eivät tuota omia paristojaan. "Sähköajoneuvoteollisuuden alhaisen sisääntulokynnyksen vuoksi akun toimittajat ovat sekoittuneet, mikä aiheuttaa turvallisuuden riskin.

"Seminaarissa, sähköautojen teollisuus kotona ja ulkomailla kertoi, että nykyisen litiumparistojen tutkimus- ja kehityspanostusten vuoksi riski on myös korkea olemassa olevissa sähköajoneuvojen litiumparistojen tuotantoyrityksissä, vain osa litiumparistojen tutkimus- ja kehitystyöhön ja tuotantoon erikoistunut yritys, monet yritykset muuttuvat.

Koska litiumioniakkujen valmistajat teknologian tasolla, tutkimus- ja kehitystyön vahvuus ja muut tekijät ovat hyvin erilaisia, ne johtivat suoraan joidenkin pienten sähköajoneuvojen valmistajien puuttumiseen vastaaviin testauslaitteisiin ja -välineisiin, jotta jotkut sähköajoneuvojen turvallisuusriskit marketti. Julkiset tiedot osoittavat, että kotimainen litiumparistojen sähköautojen markkinaosuus on tällä hetkellä noin 2,5%.

Tianjinin polkupyöräteollisuusyhdistyksen puheenjohtaja Yu Xiaoyan oli ennustanut, että litium-sähköisten polkupyörien markkinaosuus nousee kolmen vuoden kuluessa 20 prosenttiin. "Litium-sähköinen polkupyörä on ainoa vaihtoehto parantaa sähköisten ajoneuvotuotteiden laatua ja teknistä lisäarvoa.

Kiinan polkupyöräyhdistyksen puheenjohtaja Ma Chao totesi, että viiden vuoden kuluessa 20% sähköautoista, joissa on litiumparistot, on oikea-aikainen, käyttöalueen laajentumisen myötä sähköisten polkupyörien voimalaitosmallien alkuperäinen malli muuttuu lopulta.

Nuggets mid-to-high-end tuotemerkin markkinoilla "Kiina on iso sähköinen automaattinen auto maa, osuus 140 miljoonaa ajoneuvoa, lyijy-hapon osuus oli 97% osuus, lyijy-akku paino on kolme kertaa paino litium on tietty ympäristön pilaantuminen, joten Euroopassa ja Yhdysvalloissa, Japanissa ja muissa kehittyneissä maissa on kaikki tunnetut litiumparistojen sähköajoneuvot, joiden markkinaosuus on yli 90%. "Lebi (Shanghai) Technology Co., Ltd. Puheenjohtaja Lin Wei kertoi International Financial Timesin reportterille, että tällä hetkellä energiansäästö ja ympäristönsuojelu ovat e-pyöräteollisuuden kehityskehitys, teknologian ja politiikan tuen edistyminen, Peking, Guangzhou ja muut suuret kaupungit edistävät voimakkaasti kevyitä avustavat polkupyörät, tulevaisuus,

Litium-sähköisten polkupyörien odotetaan korvaavan asteittain nykyiset lyijyakut sähköajoneuvot suurista ja keskisuurista kaupungeista. Viime aikoina teollisuus- ja tietotekniikkaministeriö on hyväksynyt sähköisen polkupyörän litium-ioniakkujen tuotespesifikaatioiden julkaisemisen, ja se pannaan täytäntöön 1. kesäkuuta.

On syytä mainita, että perinteisten lyijyeläinten sähköisten polkupyörävalmistajien intensiiviset kolmannen ja neljännen tason kaupungit ja maaseudun köyhyyssuunnittelun kehittäminen, litium-sähköiset polkupyöränvalmistajat tuntevat paineen. "Litiumparistot ja litium-sähköiset polkupyörät olisi kehitettävä älykkään, ympäristöystävällisen ja huippuluokan suuntaan. Lin sanoi," Lebi-litium-raitiovaunu "litium-raitiovaunualan vastasyntyneenä, itse asiassa sen perustamisesta lähtien vuonna 2007, on ollut vaikeaa päästä eroon hämärän menetyksestä, mutta yritys on jatkunut ja laajenee edelleen Lobyn liiketoiminnan kokoa, näyttää siltä, että paljon hyötyä on Lin Yun mukaan muiden kotimaan litiumien kanssa raitiovaunualan yritykset high-end-tuotemerkkimarkkinoilla, Libby päätti panostaa litium-akun akkuun "ydindynamo" -yhteydellä, tunnettujen pörssiyhtiöiden kautta Fujianissa, Kiinassa Scud Battery Co., Ltd. "avioliitossa" Libby on allekirjoittanut yhtiön pitkän aikavälin strategisen yhteistyösopimuksen, jotta litiumparistojen voimavarat voidaan tarttua.