Lyijyakkujen teollisuuden vakauttamisteknologian päivitys tai Nirvanan uudestisyntyminen

- May 04, 2019-

Kiinassa myydään vuosittain kymmeniä miljoonia sähköautoja, joissa lyijyakkujen osuus on yli 97 prosenttia sähköautojen markkinoista ja litiumparistot ovat vain 2–3 prosenttia.

Koska ensimmäinen lyijyakkujen sovellusmarkkinat ovat sähköajoneuvoja, ja se on perinteisen sähköajoneuvon voiman ydin.

Teknologian päivitys Litium TramSopportunit Sisee -mahdollisuudet kehitykselle Lyijyakut ovat myös raskas ympäristömyrkkyjä, ja joka vuosi kymmeniä miljoonia sähköajoneuvojen ryhmiä, joissa on lyijyakkuja, tuotetaan ja kierrätetään paljon. Miten edistää akun ydinteknologian parantamista on tullut avain ongelman ratkaisemiseksi.

Viime vuosina, kun uusi energiateollisuus on edistänyt kansallisesti, lyijyakkujen tuotanto ja hinnankorotus ovat saaneet aikaan strategisen mahdollisuuden litium-sähköisten polkupyörien läpimurtoon. Jotkut asiantuntijat uskovat, että sähköauton akkuteknologian päivitys litiumakku on ensimmäinen valinta, sen vihreä laatu tunnistetaan. Tämä ei käytä vettä tuotantoprosessissa eikä sisällä raskasmetalleja paristoista, hiilen litium suolaa pääasiallisena raaka-aineena, tuloksena olevaa pakokaasua kierrätetään ja kierrätetään;

Painon mukaan litiumparistot ovat alle 3 kg, lyijyakkuja on paljon kevyempiä kuin 15 kg, ja suorituskyvyn kannalta litiumparistot ovat myös suorituskykyisempiä, normaali lataus ja purkaus -20 - 55 ° C, ja elämä on 3 - 4 kertaa suurempi kuin sähköauton lyijyakun akun käyttöikä. Lisäksi talvi- litiumparistoa voidaan käyttää normaalissa matalassa lämpötilassa, eikä lyijyakun akkua talvivoimalle merkittävästi heikennä ongelmaa. Sitä voidaan myös ladata milloin tahansa, muistin vaikutus (syvä purkaus) on huomattavasti parempi kuin lyijyakut.

Tämän seurauksena yhä useammat yritykset harkitsevat litium-raitiovaunujen tuotantoa ja kehittämistä.

Lyijyakku "Nirvana" lyhyellä aikavälillä litiumvoimaa on vaikea korvata On selvää, että monet alan toimijat sanoivat, että "litiumparistot lyijyakkujen sijaan" tämä lausunto ei ole samaa mieltä. Koska litiumparistoja, vaikka alussa varhain, mutta teknologinen kehitys ei ole suuri, yhdessä kansallisen politiikan litium raitiovaunut ei ole paikallaan, niin että litium-raitiovaunujen puute vauhtia.

Litiumparistot johtuvat korkeista teknisistä vaatimuksista, tuotantokustannukset huomattavasti korkeammat kuin lyijyakut, joten maan lyijyakkujen korjaaminen ei tehnyt litiumparistojen autonmarkkinoista räjähdysmäistä kasvua. Vaikka tila lyijyakkujen teollisuudelle puhdistaa, mutta lyijyakkuilla on kuitenkin omat ainutlaatuiset edut: suhteellisen vakaa suorituskyky, suhteellisen alhainen hinta, yksinkertainen käyttö ja huolto, kierrätysaste kuuluu tuotteiden korkeimpaan kierrätysasteeseen , joka heijastaa kiertotaloutta sekä turvallisia että luotettavia ja taloudellisia etuja.

Tietenkin, sen ympäristönsuojelun päivittäminen, parannusprosessi, jotkut selkärankaiset yritykset käytettyjen paristojen kierrätyksestä ja käytöstä ovat tehneet hyvää työtä, pitkällä aikavälillä lyijyakkuakun osuutta käyttävien sähköajoneuvojen arvioidaan saavuttavan enemmän alle 70%. Eri akuissa on erilaiset sovellusalueet, akun eri ominaisuuksien mukaan kullakin on tilaa. Tulevaisuudessa paristoteollisuuden on kiinnitettävä enemmän huomiota kahteen asiaan kehitysprosessissa: ensinnäkin, älä vain keskity litiumiin, koska tulevaisuudessa saattaa olla parempia teknisiä reittejä;