Kuinka arvioida sähköajoneuvon ohjaimen vika?

- Feb 20, 2020-

Sähköajoneuvon ohjain on olennaisesti pulssivoiman lähde harjattoman tasavirtamoottorin ohjaamiseksi. Moottorin kolmea käämityssarjaa saa vuorostaan ​​siltapiiri. Harjattoman moottorin ja harjan hallinta on suhteellisen lähellä. Ohjausjännite on moottorin nopeuden ohjaamiseksi. Se on ajoneuvon nopeuden hallinta. Jos ohjaimessa on ongelma, moottorille syötetty jännite on epänormaali, mikä aiheuttaa ajoneuvon kiihtymisen ja heikentymisen ja värinän. Käännä ajoneuvon signaalia olla ajamatta tai ajamatta nopeasti, ja nopeus on nopeampi ja hitaampi. Kytkin on oikosuljettu ja vastus on erittäin vahva. Nämä kaikki ovat merkkejä huonoista ohjaimista. Huomaa: Rongji-sytytin.

Virtalähteen jännitteen mittaus
Sen määrittämiseksi, onko ohjain normaali, yleinen menetelmä on mitata, onko virransyöttöjännite kohtuullinen. Loppujen lopuksi virtalähde on helpoin linkki tarkistaa, ja se on myös suhteellisen helppo katkaista. Esimerkiksi ohjaimessa on 5 voltin virtalähde hallille ja ohjaustangon jarru. Mittaa DC-jännitealue yksinkertaisesti yleismittarilla. Mittaa onko 5 voltin jännite epänormaalin matala vai epänormaalisti korkea. Esimerkiksi vain 3 volttia on ehdottomasti epänormaalia. Irrota ulkoinen kuorma mittaamalla 5 volttia erikseen. Jos se irroitetaan, se on vain 3 volttia, mikä osoittaa, että ohjaimen sisäiset osat ovat rikki.

Säätimessä on paksu punainen viiva ja ohut punainen viiva. Paksu punainen viiva tulee akun positiivisista ja negatiivisista liittimistä ja syöttää suoraan siltapiirin kytkentäputken päävirtaan. Kun se on virta kytketty päälle, moottorin pääpiiriä ohjataan, joten jännite on yhtä suuri kuin akun jännite. Normaali, mikä osoittaa, että akussa on ongelma.

Ohut punainen viiva on ohjaimen ohjausvoimajohto. Jos tällä johdolla ei ole jännitettä tai jännite on epänormaali, se johtuu usein sähköisestä oven lukitusongelmasta.

Päävirtapäätös
Päävirta on siltapiiri, joka koostuu 6 MOS-kytkentäputkesta, joka muuttaa akun jännitteen kolmivaiheiseksi pulssijännitteeksi moottorin toimimiseksi. Koska teho on suhteellisen suuri, virta on korkea ja se on helppo lämmittää ja kuumaa, joten jos ohjain rikkoutuu, se usein rikkoutuu kaikki MOS-kytkimet sisällä.

Kun normaali ohjain ei toimi, jos henkilö työntää autoa, 6 MOS-kytkimen putkea ovat pois päältä ja moottori joutokäynnillä. Vaikka sisällä on magneetteja, se katkaisee magneettiset voimalinjat. Vain kelluva sähkömoottorivoima syntyy, mikä ei muodosta silmukkaa. Nykyinen. Jos säätimen nro 1 ja nro 2 kytkentäputket oikosuljetaan, se vastaa kahta UV-käämiä oikosulkua suoraan. Tällöin kärry generoi piirin, joka vastaa moottoria, jolla on suuri kuorma, joka muodostaa vastuksen eikä ilmeisesti työnnä. liikkua.

Voit potkaista auton isot jalat, antaa takapyörien kellua ja kääntää pyöriä käsilläsi. Jos tunnet paljon vastustusta, tarkista, että ohjaimen ja moottorin välinen päävirta ei vuoda tai oikosulje. Voit periaatteessa päätellä, että se on pääpiirin kytkin. Putki on rikki.

Jos on olemassa yleismittari, tietenkin voidaan mitata kytkimen oikosulku ja se voidaan mitata suoraan vastuksella tai diodilla. Lisäksi voit käyttää yleismittaridioditiedostoa mittaamaan suojadiodin, joka on kytketty samanaikaisesti MOS-putken kanssa. Yleensä putki on rikki ja diodi palaa usein. Kyllä, muutama kymmenesosa volttia. Jos diodi palaa, se osoittaa oikosulun ylivuodon. Voit mitata 6 niistä erikseen. Jos tietty arvo on liian suuri tai liian pieni, sitä voidaan pitää myös epänormaalina.


Ohjauspiirin tarkistus
Säätimen sisällä olevaa ohjaussilmukkaa ei yleensä ole helppo tarkistaa. Loppujen lopuksi komponentteja on liikaa ja piirilevy on monimutkainen. Ellei piirikaaviota ole, ihmiset eivät voi käsitellä sitä, ja jopa autonkorjaaja on voimaton.
Yleensä voit tarkistaa, ovatko jotkin oheislaitteiden ohjaussignaalit normaaleja, kuten esimerkiksi, onko kahvan antama nopeussignaali kohtuullinen, kierrä kahvaa, vihreästä mustaan ​​tulisi olla jännitteenmuutos alueella 0–4,2 VDC, jos se on aina 0 volttia, se on suuntavilkkuongelma, ei ohjainongelma, mikä osoittaa, että ohjain on normaali.
Toinen on jarrusignaali, jota käytetään nopeussignaalin katkaisemiseksi. Jos se rikkoutuu, se pitää säätimen nopeussignaalin epänormaalina, joten voit väliaikaisesti poistaa jarruvaijerin varmistaaksesi, onko jarrusignaali normaali.
Tällä hetkellä markkinoilla on joitain työkaluja, kuten autokorjaamo-aarteita, joiden avulla voidaan arvioida, ovatko jarrusignaali, pääpiirisignaali ja ohjaustangon signaali ja Hall-signaali normaalit. Tietenkin, se on myös viite.

https://www.gevun.com/