Kuinka laajentaa sähkömoottoripyörän käyttöä

- Dec 18, 2019-

Kuinka laajentaa sähkömoottoripyörän käyttöä

I. Estä tyhjäkäynti

Akku ei saa olla häviötilassa varastoinnin aikana. Virtahäviön tila tarkoittaa, että akkua ei ladata ajoissa käytön jälkeen. Kun akkua varastoidaan virransyöttötilassa, sulfaatiota on helppo tapahtua, ja lyijysulfaattikiteet tarttuvat elektrodilevyyn, mikä tukkii sähköionikanavan aiheuttaen riittämätöntä lataamista ja vähentäen akun kapasiteettia. Mitä pidempi akku on tyhjäkäynnillä, sitä pidempi akku on vaurioitunut. Siksi, kun akkua ei käytetä, se tulisi ladata kerran kuukaudessa akun terveyden ylläpitämiseksi.

2. säännöllinen tarkastus

Jos sähköajoneuvon jatkuva ajomatka laskee käytön aikana yhtäkkiä huomattavasti yli kymmenellä kilometrillä lyhyessä ajassa, on todennäköistä, että ainakin yhdellä akun akkuista on ongelma. Tässä tapauksessa sinun on mentävä oikeaan aikaan myyntikeskukseen tai edustajan huolto-osastoon tarkastusta, korjausta tai jakamista varten. Tämä voi pidentää akun käyttöikää suhteellisesti ja säästää kustannuksiasi suurimmassa määrin.

3. Vältä voimakasta virran purkautumista

Käynnistyksen, ihmisten kuljettamisen ja ylämäkeen noustessa sähköajoneuvon tulisi välttää askelmasta ja kiihtymästä niin paljon kuin mahdollista hetkellisen suurvirran purkauksen muodostamiseksi. Suuret virranpurkaukset johtavat helposti lyijysulfaattikiteisiin, jotka voivat vahingoittaa akkulevyjen fysikaalisia ominaisuuksia.

4. Ota latausaika oikein

Käyttöprosessissa sinun on tarkkaan otettava latausaika todellisen tilanteen mukaan, viitattava tavalliseen taajuuteen ja mittarilukemaan ja tartuttava lataustaajuuteen. Jos normaalin ajon aikana virtamittarin punainen ja keltainen valo osoittavat, että se on ladattava, jos vain punainen valo syttyy, lopeta toiminta ja lataa niin pian kuin mahdollista, muuten akku lyhenee huomattavasti, jos se on lopussa. purkautunut. Kun akku on ladattu täyteen, latausaika on lyhyt, eikä latausaika saa olla liian pitkä, muuten ylikuormitus tapahtuu ja akku lämpenee. Yli-, yli- ja alilataus lyhentävät akun käyttöikää. Yleensä akun keskimääräinen latausaika on noin 10 tuntia. Jos akun lämpötila ylittää 65 ° C latauksen aikana, lopeta lataus.

5. Estä altistuminen

Sähköajoneuvoilla on ehdottomasti kielletty altistuminen auringolle. Liian korkea lämpötilaympäristö lisää akun sisäistä painetta ja aiheuttaa akun menetyksen vedelle, mikä vähentää akun toimintaa ja nopeuttaa levyjen vanhenemista.

6. Vältä kuumia pistokkeita latauksen aikana

220 voltin pistoke tai laturin lähtöpistoke löysällä, kosketuspinnan hapettuminen ja muut ilmiöt aiheuttavat pistokkeen kuumenemisen, liian pitkä lämmitysaika aiheuttaa pistokkeen oikosulun tai huonon kosketuksen, vaurioittaa laturia ja akkua, aiheuttaa tarpeettomia menetyksiä. Siksi, kun yllä oleva tilanne havaitaan, oksidi on poistettava ajoissa tai liitin on vaihdettava.

7. Sähköautojen puhdistus

Sähköajoneuvojen puhdistuksen tulisi tapahtua tavanomaisen auton pesumenetelmän mukaisesti. Puhdistusprosessin aikana on vältettävä veden virtaamista auton rungon latauspistorasiaan ja korin viivojen oikosulkua.

Seuraavissa tapauksissa maalikerros irtoaa tai runko ja osat syöpyvät. Ajoneuvo on puhdistettava välittömästi.

-Ajettaessa rannikkoa pitkin;

-Ajettaessa jäätymisenestoisilla teillä;

-Saataessa rasvalla ja muilla asusteilla;

-Ajettaessa alueilla, joissa ilma sisältää paljon pölyä, rautahiilet tai kemikaaleja;

Sähköajoneuvojen manuaalinen puhdistus

Odota viileässä paikassa, kunnes kehon lämpötila laskee alle 40 astetta, ennen puhdistusta.

-Pese irtonainen lika vesiputkella;

- Pese ajoneuvo neutraalilla autonpesuaineella. Puhdistusaine tulee sekoittaa valmistajan ohjeiden mukaisesti. Liota puhdistusliuos pehmeällä liinalla. Älä hiero sitä voimakkaasti, jotta maali ei vaurioidu.

8. Tarkista rengaspaine säännöllisesti

Pidä rengaspaine oikeassa rengaspaineessa;

Rengaspaineet on tarkastettava kahden viikon välein tai vähintään kuukausittain;

Väärä rengaspaine aiheuttaa virrankulutuksen, lyhyen kilometrimäärän, vähentää ajomukavuutta, lyhentää renkaan käyttöikää ja vähentää ajoturvallisuutta;

9. Sähköautojen paristojen oikea käyttö ja huolto

Ihmisille, jotka ajavat usein sähköajoneuvoja, latausmenetelmän ja taajuuden hallitseminen on avain. Varhaisissa sähköajoneuvoissa käytettiin paristoja, mutta paremman suorituskyvyn litiumparistojen myötä paristot poistuvat vähitellen historiallisesta vaiheesta, ja ihmisten huomio siirtyy vähitellen litiumparistojen ylläpitoon.

Tyhjennä sähköajoneuvon litiumparisto osittain eikä kokonaan, ja yritä välttää toistuvaa täydellistä purkautumista. Kun akku on pois tuotantolinjalta, kello alkaa liikkua. Käytätkö sitä vai ei, litiumpariston käyttöikä on vain kaksi tai kolme vuotta. Akun kapasiteetin väheneminen johtuu hapettumisesta johtuvasta sisäisen vastuksen lisääntymisestä (tämä on tärkein syy akun kapasiteetin vähenemiseen). Korkea varaustila ja kohonnut lämpötila nopeuttavat myös akun kapasiteetin heikkenemistä.

Litiumakkua ladattaessa se tulisi ladata tieteellisen latausmenetelmän mukaisesti, eikä sitä voida käyttää subjektiivisen virhekokemuksen mukaisesti. Yritä ladata akku 40%: iin ja sijoittaa se viileään paikkaan. Tämän avulla akun oma suojapiiri voi toimia pitkän varastoinnin ajan. Jos akku jätetään korkeaan lämpötilaan täyteen lataamisen jälkeen, se aiheuttaa akulle suuria vaurioita. Liiallisen alhaisen purkautumisen vuoksi se myös romutetaan. Tämän tilanteen välttämiseksi älä säilytä täysin tyhjiä paristoja. Lataa sähköä ennen varastointia ja lataa se kokonaan ennen käyttöä.

10. Muut tärkeät huomionaiheet

1). Tarkista, onko teho riittävä, onko jarrujen suorituskyky hyvä, ovatko ruuvit löysät jne., Ennen kuin poistut autosta joka päivä. Korjaa se ja poista se ajoissa, jos siinä on vika. Voit poistua autosta vasta, kun tarkastus on valmis ja siinä ei ole vikaa

2). Kun korjaat tai vaihdat latausosan latausosaa, sinun on ensin irrotettava 220 V: n pistoke pistorasiasta. Sitä ei saa käyttää virran ollessa;

3). Joka kerta kun pysähdyt, sinun on sammutettava virtakytkin, vedettävä avain ulos, siirrä vaihdekytkin vapaa-asentoon ja vedettävä käsijarru ylös;

4). Paristojen ja sähkölaitteiden korjaamiseksi tai vaihtamiseksi sinun on kytkettävä päävirtakytkin pois päältä ennen käyttöä;

5). Kun lapset leikkivät autossa, irrota avainkytkin vaaratilanteiden välttämiseksi;

6. Tarkista ennen sähköajoneuvolla ajamista, että ovi on tiukasti kiinni;

7). Lataus tulisi suorittaa lasten ulottumattomissa.

8) .Jos tulipalo onnettomuuden tai muun syyn takia, päävirtakytkimen on oltava sammutettava heti.