Kuinka pidentää litiumparistojen käyttöikää?

- Jul 29, 2019-

Viime vuosina litiumparitekniikan kehityksen ja tuotantokustannusten vähentymisen myötä litiumparistoilla varustetut sähköajoneuvot, joiden päävirtalähde on litiumparisto, ovat lentäneet myös tavallisten ihmisten koteihin. Verrattuna perinteisiin lyijyakkuihin, litiumparistoilla on kevyt paino ja käyttöikä. Pitkä, korkea energiatiheys, nopea lataus ja niin edelleen. Suurin osa litiumparistoista on suunniteltu olevan noin 1000 kertaa (tavallinen kolmiosainen litiumparisto), mikä on 3-4 vuotta. Mutta tämä ei tarkoita, että 3–4 vuoden käytön jälkeen litiumpariston käyttöikä päättyy. Niin kauan kuin kiinnität huomiota näihin kohtiin, sähköajoneuvon litium-akun käyttöikä voi kaksinkertaistua!


Ensimmäinen : Litiumparistot eivät pelkää lämpöä eivätkä pelkää lämpöä. Älä käytä niitä äärimmäisissä ympäristöissä.

Kesällä monet ihmiset haluavat laittaa litiumparistoajoneuvoja auringon alla tai pysähtyä talvella pihalle tai tien päälle. Tämä on erittäin epäsuotuisaa litiumparistojen käyttöikää varten. Litium-ionien kulkeutuminen elektrolyyteissä ja elektrodilevyissä. Nopeus liittyy läheisesti lämpötilaan. Teoriassa lämpötilaa voidaan käyttää normaalisti välillä -20 ° C - 55 ° C. Litium-akun lämpötila on jokapäiväisessä elämässä 5 - 35 ° C, eikä litiumparistolle ole mitään haittaa. Säilytä litiumparisto kotona niin paljon kuin mahdollista. Älä laita sitä ulkona. Etelän käyttäjien tulisi välttää altistumista kesällä.


Toiset ith litiumparistot eivät usein lataudu ja purkaudu syvälle

Monien mielestä litium-akun lataaminen sähköauton käsikirjassa on niin kauan kuin sitä käytetään kerran. Se on väärinkäsitys. Käsikirja viittaa täydellisen tyhjennyskertojen lukumäärään. Litiumparisto on erilainen kuin nikkeli-kadmium-akku. Litiumparistolla ei ole mitään muistivaikutusta, se voidaan ladata missä ja milloin tahansa. Kun akulla on jäljellä virtaa, lataaminen ei lyhennä käyttöikää, vaan myös ylläpitää akkua ja pidentää sen jaksoa. Litiumparistojen oikea tapa on hidastaa. Lataa syvän latauksen sijasta.


Kolmas : käyttää laturia lataamiseen, välttää korkeaa virtaa

Litiumparistojen kemiallinen aktiivisuus on paljon aktiivisempaa kuin lyijyakkujen. Latureita koskevat vaatimukset ovat korkeammat. Kun tuotemerkkilaitetta tai nopeaa laturia, joka ei sovellu, käytetään, se ei vaikuta vain itse litiumpariston käyttöikään, vaan myös ylikuumenee vakavasti. Räjähdys tapahtuu kalvon katkenneen oikosulun vuoksi.


Neljäs : Älä "täysi lataus" "ylikuorma", ei tarvitse "aktivoida" litiumparistoa

Sen jälkeen kun monet käyttäjät ovat ostaneet sähköajoneuvojen litiumpariston, he lataavat litiumakkua vielä 10–12 tuntia kolmen ensimmäisen kerran lyijyakun menetelmän mukaisesti. Litiumpariston katsotaan olevan aktivoituna. Itse asiassa tämä vaikuttaa hyvin litiumpariston käyttöikään. Jotkut ihmiset ajattelevat, että taikauskoisella kovalatauksella on jatkettava lataamista vielä tunnin ajan sen jälkeen, kun sähköajoneuvo on ladattu täyteen sisäisen vastuksen häiriöiden korvaamiseksi. Nämä käytännöt ovat kaikki vääriä. Oikea tapa on irrottaa akku kokonaan pistorasiasta sen jälkeen kun se on latautunut täyteen. virtalähde. Sähköajoneuvon litiumparistoa ei pitäisi ladata yön yli, ja se on alttiina palolle.


Viides: ei tarvitse olla täysin ladattu

Kun sähköajoneuvon litium-akku (18650-akku) ostetaan, se on yleensä 2–3 ruutua, ja täysi teho on vain vähän. Koko akun pitkä varastointiaika vähentää litiumpariston kapasiteettia. Lisäksi on kiinnitettävä huomiota paremman laadun suojalevyn valintaan. Kiinnitä huomiota näihin kohtiin, sähköauton litiumparisto ei ole ongelma viiden tai kuuden vuoden ajan.


https://www.gevun.com/