Kuinka ladata litiumparistoja sähköajoneuvoihin

- Mar 17, 2020-

Monet asiakkaat soittavat meille verkkosivustomme kautta kysyäksesi kuinka ladata litiumparistoja sähköajoneuvoihin. Tänään Hangzhou Yiyuan Technology Co., Ltd. -toimittaja selittää, kuinka ladataan litiumparistoja sähköajoneuvoihin.

Uusi akun lataus
Normaaleissa olosuhteissa litiumpariston käyttöikä alkaa tehtaalta ja on pienitehoisessa itsesuoritustilassa. Kun akku jätetään hetkeksi, se menee nukkumaan. Tällä hetkellä kapasiteetti on normaalia alhaisempi ja käyttöaika lyhenee. Itsepurkautumisen aiheuttama kapasiteetin menetys on palautuva, ts. Se voidaan korjata lataamalla akku. Yksinkertaisesti sanottuna tämä prosessi on kuin kun ihmiskeho ei toimi, energiankulutus on alhaisella tasolla, mutta pieni määrä solukudoksia toimii ihmiskehon normaalin toiminnan varmistamiseksi.
Litiumpariston alkuperäisen latauksen osalta on harhaanjohtava lausunto, jonka mukaan "litiumparistoa on ladattava yli 12 tuntia ja ladattava kolme kertaa ennen kuin se voidaan aktivoida". Itse asiassa se, onko se yli- tai ylikuormitus, aiheuttaa erityyppisiä vaurioita litiumparistolle, joka perustuu myös perinteiseen nikkeliparistoon. Litium-ioni-akut on helppo aktivoida, eivätkä vaadi erityisiä menetelmiä. Normaaliolosuhteissa se voidaan aktivoida 3–5 normaalin lataus- ja purkujakson jälkeen normaalin kapasiteetin palauttamiseksi.

2. Milloin litiumparisto ladataan
Milloin lataat litiumpariston? Joku vastaa ajattelematta: sähköautot latautuvat, kun sähköä ei ole. Itse asiassa tämä on totta, koska litiumparistojen lataus- ja purkausajat ovat rajalliset, joten meidän tulisi ladata litiumparistoja mahdollisimman pienellä teholla. Normaalitilanteessa akku tulisi käyttää ja ladata, mutta se tulisi asettaa todellisen elämän tarpeiden mukaan. Esimerkiksi jäljellä oleva virta tänään ei riitä tukemaan huomisen aikataulua, eikä seuraavana päivänä lataamista ole edellytetty. Tällä hetkellä se tulisi ladata ajoissa. Itse asiassa jäljellä olevan akkuvirran lataamisen periaatteen vaatiminen ei ole äärimmäinen tapa käyttää akkua kokonaan. Jos varoitus akun tyhjentymisestä on vähäinen, sähköauto ei lataudu, ennen kuin sitä ei voida ajaa, mikä voi aiheuttaa akun tyhjenemisen ja liian alhaisen jännitteen, mikä vahingoittaa akun käyttöikää.

3. Yhteenveto litiumpariston latauksesta
Litiumparistojen aktivointi sähköajoneuvoissa ei vaadi erityistä menetelmää, latausta vakioaikojen ja menettelytapojen mukaan, jopa kolme ensimmäistä kertaa. Sähköajoneuvojen normaalikäytössä litiumparisto aktivoituu luonnollisesti; kun sähköajoneuvo näyttää vähän virtaa, sen pitäisi alkaa latautua ajoissa.

https://www.gevun.com/