Kuinka ladata litiumakkuja sähköajoneuvoihin

- Mar 17, 2020-

Monet asiakkaat soittavat meille verkkosivustomme kautta tiedustellakseen, kuinka litiumakkuja ladataan sähköajoneuvoihin. Hangzhou Yiyuan Technology Co, Ltd: n toimittaja kertoo tänään, kuinka litiumakkuja ladataan sähköajoneuvoihin.

Uusi akun lataus
Normaaleissa olosuhteissa litiumakun käyttöikä alkaa tehtaalta ja on pienikapasiteettisessa itsepurkautuvassa tilassa. Kun akkua jätetään hetkeksi, se menee nukkumaan. Tällä hetkellä kapasiteetti on normaalia pienempi ja käyttöaika lyhenee. Itsepurkautumisen aiheuttama kapasiteetin menetys on palautettavissa, eli se voidaan korjata lataamalla akkua. Yksinkertaisesti sanottuna tämä prosessi on kuin silloin, kun ihmiskeho ei toimi, energiankulutus on alhaisella tasolla, mutta pieni määrä solukudosta pyrkii varmistamaan ihmiskehon normaalin toiminnan.
Litiumpariston alkulatauksen suhteen on harhaanjohtava lausunto, jonka mukaan GG: litiumakku on ladattava yli 12 tuntia ja ladattava kolme kertaa ennen kuin se voidaan aktivoida." Itse asiassa riippumatta siitä, onko kyseessä ylilataus vai ylilataus, vahingoittaa litiumakku, joka perustuu myös perinteiseen nikkeliakkuun. Litiumioniakut on helppo aktivoida eivätkä vaadi erityisiä menetelmiä. Normaaleissa olosuhteissa se voidaan aktivoida 3-5 normaalin lataus- ja purkutoimituksen jälkeen normaalin kapasiteetin palauttamiseksi.

2. Milloin litiumakku ladataan
Milloin lataat litiumakun? Joku vastaa ajattelematta: sähköajoneuvot latautuvat, kun sähköä ei ole. Itse asiassa tämä on totta, koska litiumparistoilla on rajoitettu määrä lataus- ja purkausaikoja, joten meidän tulisi ladata litiumakkuja mahdollisimman pienellä teholla. Normaaleissa olosuhteissa akku tulisi kuluttaa loppuun ja ladata, mutta se tulisi toteuttaa todellisten elämän tarpeiden mukaan. Esimerkiksi tänä iltana jäljellä oleva teho ei riitä tukemaan huomenna&# 39: n aikataulua, eikä seuraavan päivän lataamiseen ole ehtoja. Tällä hetkellä se tulisi ladata ajoissa. Itse asiassa jäljellä olevan akkuvirran lataamisen periaatteen vaatiminen ei ole äärimmäinen käytäntö käyttää akkua kokonaan. Jos akun varaustaso on alhainen, sähköauto ei vieläkään lataudu, ennen kuin sitä ei voida ajaa, mikä voi aiheuttaa akun ylipurkautumisen ja liian alhaisen jännitteen, mikä vahingoittaa akun käyttöikää.

3. Yhteenveto litiumakun lataamisesta
Litiumparistojen aktivointi sähköajoneuvoissa ei vaadi erityistä menetelmää, lataaminen normaalien aikojen ja menettelyjen mukaisesti, edes kolme ensimmäistä kertaa. Sähköajoneuvojen normaalissa käytössä litiumakku aktivoituu luonnollisesti; kun sähköauton teho on alhainen, sen pitäisi alkaa latautua ajoissa.

https://www.gevun.com/