Kuinka litium-ioni-akut toimivat

- Feb 29, 2020-

Kuten kaikki tiedämme, litiumioniakkujen positiivinen elektrodimateriaali on litiumkobolttioksidi ja negatiivinen elektrodi on hiili.
Litium-ioni-akun toimintaperiaate on sen lataus- ja purkuperiaate. Kun akku on ladattu, akun positiivisessa elektrodissa syntyy litiumioneja ja syntyvät litiumionit siirtyvät negatiiviseen elektrodiin elektrolyytin kautta. Negatiivisen elektrodin hiilellä on kerrosrakenne ja siinä on paljon mikrohuokosia. Negatiivista elektrodia saavuttavat litiumionit upotetaan hiilikerroksen mikrohuokoihin. Mitä enemmän litiumioneja on upotettu, sitä suurempi latauskapasiteetti on.

Samalla tavalla, kun akku tyhjenee (ts. Akun käyttöprosessi), negatiivisen elektrodin hiilikerrokseen upotetut litiumionit tulevat ulos ja siirtyvät takaisin positiiviseen elektrodiin. Mitä enemmän litiumioneja palasi positiiviseen elektrodiin, sitä suurempi purkauskapasiteetti oli. Akun kapasiteetilla tarkoitetaan yleensä purkauskapasiteettia.

Ei ole vaikea nähdä, että litium-ioni-akkujen lataus- ja purkausprosessin aikana litiumionit ovat liikkuvassa tilassa positiivisesta elektrodista → negatiivisesta elektrodista → positiivisesta elektrodista. Jos vertaamme litiumioniakkua keinutuoliin, keinutuolin kaksi päätä ovat akun navat ja litiumioni on kuin erinomainen urheilija, juokseen edestakaisin keinutuolin kahden pään välillä. Joten, asiantuntijat antoivat litium-ioni-akulle söpö nimen, rokkarityyppisen akun.

https://www.gevun.com/