Litiumioniakkujen käyttö

- Feb 29, 2020-

Kuten kaikki tiedämme, litiumioniakkujen positiivinen elektrodimateriaali on litiumkobolttioksidi, ja negatiivinen elektrodi on hiiltä.
Litiumioniakun toimintaperiaate on sen lataus- ja tyhjennysperiaate. Kun akkua ladataan, litiumionit syntyvät akun positiivisella elektrodilla, ja syntyvät litiumionit siirtyvät negatiiviseen elektrodiin elektrolyytin kautta. Negatiivisen elektrodin hiilessä on kerrostettu rakenne, ja siinä on monia mikro-itiöitä. Negatiiviseen elektrodiin yltävät litiumionit upotetaan hiilikerroksen mikro-itiöihin. Mitä enemmän litiumioneja upotetaan, sitä suurempi on latauskapasiteetti.

Samalla tavalla, kun akku tyhjenevät (eli akun käyttöprosessi), negatiivisen elektrodin hiilikerrokseen upotetut litiumionit tulevat ulos ja siirtyvät takaisin positiiviseen elektrodiin. Mitä enemmän litiumionit palasivat positiiviseen elektrodiin, sitä suurempi on purkauskapasiteetti. Yleensä tarkoitamme akun kapasiteetilla purkauskapasiteettia.

Ei ole vaikea nähdä, että litiumioniakkujen lataus- ja tyhjennysprosessin aikana litiumionit ovat liikkuvassa tilassa positiivisesta elektrodista → elektrodista → elektrodista. Jos vertaamme litiumioniakkua keinutuoliin, keinutuolin kaksi päää ovat akun navat, ja litiumioni on kuin erinomainen urheilija, joka juoksee edestakaisin keinutuolin kahden päiden välillä. Asiantuntijat antoivat litiumioniakulle söpön nimen, rokkarityyppisen akun.

https://www.gevun.com/