Sähköajoneuvojen ja teollisuusmoottorisuunnittelun ero

- Jul 20, 2019-

Ero sähköajoneuvojen moottorien ja teollisuusmoottorisuunnittelun välillä:

电动 车 电机电动 车 电机

1.Sähköautojen moottorit vaativat 4–5 kertaa ylikuormituksen lyhytaikaisen kiihtyvyyden tai kiipeilyvaatimusten täyttämiseksi; teollisuusmoottorit vaativat vain 2 kertaa ylikuormituksen.
2. Sähköajoneuvojen enimmäisnopeuden on oltava 4-5-kertainen perusnopeuteen tien ajaessa, kun taas teollisuusmoottoreiden on saavutettava vain vakioteho, joka on kaksinkertainen perusnopeuteen.
Kuten kuviossa 3 on esitetty, sähköajoneuvon käyttömoottori on suunniteltava mallin ja kuljettajan ajotyylin mukaan, ja teollisuusmoottori on suunniteltava vain tyypillisen työskentelytavan mukaan.
Kuten kuviossa 4 on esitetty, sähköajoneuvon käyttömoottori vaatii suuren tehotiheyden (yleensä vaaditaan saavuttamaan 1 kg / kw) ja hyvän hyötysuhdekartan (korkea hyötysuhde laajalla nopeuden ja vääntömomentin alueella), mikä voi vähentää ajoneuvon painoa Ajon laajentamiseksi; teollisuusmoottorit harkitsevat yleensä tehotiheyttä, tehokkuutta ja kustannuksia ja optimoivat tehokkuuden lähellä nimelliskäyttöpistettä.
5. Sähköajoneuvojen moottorit vaativat korkeaa hallittavuutta, suurta vakaan tilan tarkkuutta ja hyvää dynaamista suorituskykyä; teollisuusmoottoreilla on vain yksi erityinen suorituskykyvaatimus.
6. Sähköajoneuvon käyttömoottori on asennettu moottoriajoneuvoon, jossa on vähän tilaa ja joka toimii vaikeissa olosuhteissa, kuten korkeassa lämpötilassa, huonossa säässä ja usein tärinässä. Teollisuusmoottorit toimivat yleensä kiinteässä asennossa.