Sähköajoneuvojen yleiset viat ja vianetsintämenetelmät

- Jul 22, 2019-

Moottori ei käänny, on useita syitä :

1: Sulake on palanut. Tämä on pieni kotelo, vaihda vain sulake pienellä maksulla.

2: Virtakytkin on rikki. Vaihda virtakytkin. Tämä on hieman hankalampi ja vaatii työkaluja.
Arviointimenetelmä: Kytke virta virtakytkimestä ja mittaa vastus virtakytkimen tuloliitännän ja lähtöliittimen välillä yleismittarin ohmimittarilla. Jos vastusarvo on nolla, se on normaalia. Jos vastusarvo on ääretön, virtakytkin on rikki ja virtakytkin on vaihdettava.

Howl muuttui pahaksi. Diagnostinen menetelmä: Käytä yleismittarin tasajännitetiedostoa mittaamaan vihreän linjan lähtöjännite kytkimen ulostulossa. Jos jännitelähtö on 1-4,2, kytkin on normaali. Jos jännitelähtöä ei ole, kytkin sammuu ja kytkin on vaihdettava.

Ohjain on huono. Tunnistusmenetelmä: Mittaa säätimen lähdön punainen johdotus yleismittarin tasajännitetiedostolla (kytke johtimen pistoke). Jos jännitelähtö on noin 5 volttia, ohjain on normaali. Jos jännitelähtöä ei ole, ohjain palaa loppuun ja se on vaihdettava. Laite.

Lanka on löysä. Tarkista molemmat moottorin liittimet uudelleen, onko huono kosketin. Tai akkukotelo ei ole paikallaan, kun se asetetaan kehykseen, ja kosketin ei ole hyvä.

3: Moottori palaa. Tähän tilanteeseen kaikki pelkäävät kohtaavansa eniten. Moottorin vaihtaminen on erittäin kallista. Tunnistusmenetelmä: irrota moottorin ja ohjaimen välinen yhteys, kytke muut johdot, kierrä moottoria hitaasti, mittaa Hall-viiva yleismittarilla ja katso onko signaalin jännite muuttunut. Jos yhdessä vaiheessa ei tapahdu muutosta, se on moottorisali. Komponentti palaa, aiheuttaen vaihehäviön ja moottori on vaihdettava.

Hidas moottorin nopeus

4: Säädä kahva, valoherkkä arkki ja valoherkkä putki lian säästämiseksi. Hoito: Puhdista tai vaihda valoherkkä kalvo valoreseptoriputken pyyhkimiseen.

5: Nopeuden hallintakahvan sisällä olevat komponentit ovat osittain vaurioituneet. Ratkaisu: Vaihda nopeuden hallintakahva.

6: Akku on vähissä, ei ole latautunut kokonaan tai ei ole ladattu. Ratkaisu: Vaihda akku tai laturi ja tarkista muut mahdollisuudet.

7: Moottori on vioittunut. Ratkaisu: Vaihda moottori.

8: Ohjain on epäonnistunut. Ratkaisu: Vaihda säädin.

Kun moottori pyörii

9: Akku on tyhjä. Lataa akku tai vaihda akku

10: Akun koskettimien huono kosketus. Säädä kosketusasento tai kiillotuskosketin

11: Heikko sulakeputken ja akun kotelossa olevan sulakepidikkeen välinen kosketus. Säädä tai vaihda se hyväksi

12: Nopeusanturin kahvassa on valoherkkää putkea. Puhdista tai vaihda valoherkkä kalvo ja pyyhi valoresektori. Vika ei vieläkään sulje pois mahdollisuutta, vaihda nopeuden hallintakahva

13: Nopeudenohjauskahva on rikki ja murtumaton. Vaihda tai korjaa johdot

14: Jarrujen virrankatkaisin on epäonnistunut. Säädä tai vaihda jarrun virtakytkin

15: Huono kosketus virrankatkaisun jälkeen. Vaihda tai korjaa virtalukko

16: Linjaliitin on virtuaalinen. Kytke pistoke uudelleen ja tee se hyvässä kosketuksessa

17: Hiiliharja, lanka, käämitysjuottaminen, virtuaaliliitäntä moottorissa. Korjaa tai vaihda moottori


https://www.gevun.com/