Sähkömoottoripyörän osa

- Jul 27, 2019-

kuljettaja

Virtalähde toimittaa sähköenergiaa sähkömoottoripyörän käyttömoottorille, joka muuntaa virtalähteen sähköenergian mekaaniseksi energiaksi voimansiirron kautta tai ajaa suoraan pyöriä ja työlaitteita. Nykyään sähköajoneuvojen yleisimmin käytetty virtalähde on lyijyakut. Sähköajoneuvojen tekniikan kehittyessä lyijyakut korvataan kuitenkin vähitellen muilla akkuilla pienemmän ominaisenergian, hitaamman latausnopeuden ja lyhyemmän käyttöiän takia. Uusien voimanlähteiden soveltamista kehitetään, mikä avaa laajoja näkymiä sähköajoneuvojen kehittämiselle.

Käyttömoottori

Käyttömoottorin tehtävänä on muuntaa virtalähteen sähköenergia mekaaniseksi energiaksi voimansiirron kautta tai ajaa suoraan pyörää ja työlaitetta. DC-sarjan moottoreita käytetään laajalti nykypäivän sähköajoneuvoissa. Näillä moottoreilla on "pehmeät" mekaaniset ominaisuudet, jotka vastaavat läheisesti auton ajo-ominaisuuksia. Peruutus kipinöiden vuoksi DC-moottoreilla on kuitenkin pienempi ominaisteho, alhaisempi hyötysuhde ja suuri huoltotyö. Moottoritekniikan ja moottorin ohjaustekniikan kehityksen myötä tasaharjattomat moottorit (BCDM) ja kytketyt reluktanssimoottorit otetaan käyttöön vähitellen. (SRM) ja AC-asynkroninen moottori vaihdettu.

Moottorin nopeuden hallintalaite

Moottorin nopeuden säätölaite on tarkoitettu sähköajoneuvon siirtämiseen ja suunnan muuttamiseen, ja se toimii moottorin jännitteen tai virran ohjaamiseksi, jotta moottorin ajon vääntömomentti ja pyörimissuunta saadaan täydelliseksi.

Aikaisemmissa sähköajoneuvoissa tasavirtamoottorin nopeuden säätö saavutettiin käyttämällä sarjavastusta tai muuttamalla moottorikierukan kierrosta. Koska nopeuden säätö on asteittaista ja moottorin ylimääräinen energiankulutus tai rakenne on monimutkainen, sitä käytetään nykyään harvoin. Nykypäivän sähköajoneuvoja käytetään laajasti tyristorin hakkurin nopeuden säätelyssä. Vaihtamalla moottorin liitäntäjännite tasaisesti ja säätämällä moottorin virtaa saadaan aikaan moottorin portaaton nopeuden säätö. Jatkuvassa elektroniikkatekniikan kehityksessä se on vähitellen korvattu muilla tehotransistoreilla (GTO-, MOSFET-, BTR- ja IGBT-moduuleiksi jne.) Hakkurinopeuden hallintalaitteiksi. Teknologian kehityksen kannalta uusien moottorien käyttöönoton myötä sähköajoneuvojen nopeudenhallinnan soveltamisesta tasavirta-invertteritekniikan käyttöön tulee väistämätön trendi.

Käyttömoottorin pyörimissuunnan ohjauksessa DC-moottori luottaa kontaktoriin muuttaakseen ankkurin virran tai magneettikentän suuntaa, toteuttaen siten moottorin suunnanmuutoksen, mikä tekee reikä-ha-piiristä monimutkaisen ja luotettava. Asynkronisen vaihtovirran moottorin ajaessa moottorin ohjauksen vaihtamisen on muutettava vain magneettikentän kolmivaihevirran vaihejärjestystä, jotta ohjauspiiriä voidaan yksinkertaistaa. Lisäksi vaihtovirtamoottori ja sen muuttuvan taajuuden nopeuden säätöteknologia tekevät sähköajoneuvon jarrujen energiankulutuksen hallinnan helpommaksi ja ohjauspiiri on yksinkertaisempaa.

Matkalaite

Matkalaitteen tehtävänä on ajaa sähkömoottorin käyttömomentti pyörän kautta maahan ja ajaa pyörää liikkumaan. Se on identtinen muiden autojen koostumuksen kanssa ja koostuu pyöristä, renkaista ja jousituksista.

Jarrulaite

Sähköajoneuvojen jarrut, kuten muutkin autot, asetetaan ajoneuvon hidastumaan tai pysähtymään, ja ne koostuvat yleensä jarrusta ja sen hallintalaitteista. Sähköajoneuvossa on yleensä sähkömagneettinen jarrulaite, joka pystyy toteuttamaan moottorin virrantuotannon toiminnan käyttämällä moottorin ajamiseen tarkoitettua ohjauspiiriä, ja muuntamaan hidastuvuusjarrutuksen aikana energian virtaksi akun lataamiseksi, jolloin kierrätetään.

työvälineet

Työlaite on suunniteltu erityisesti teollisuuskäyttöön tarkoitetulle sähköajoneuvolle käyttövaatimusten täyttämiseksi, kuten nostolaite, oven runko ja sähkötrukin haarukka. Haarukan nosto ja telineen kallistus tehdään yleensä moottorikäyttöisellä hydraulijärjestelmällä.