Sähköautojen akut on myös säilytettävä kausiluonteisesti

- May 07, 2019-

Uskon, että me kaikki tiedämme, että akku on ainoa sähköautojen virtalähde. Mutta monet sähköautojen omistajat käytön jälkeen huomaavat, että sähköauton akku on paljon pienempi kuin juuri ostetun auton akku.

Joskus auton omistajat ovat hyvin hämmentyneitä, selkeästi ohjeiden ja virkailijan ohjeiden mukaisesti veloittamaan, miten akun varastointi tai vähennys on? Itse asiassa sähköajoneuvojen latauksen lisäksi on kiinnitettävä erilaisia huoltomenetelmiä ja kiinnitettävä huomiota joihinkin yleisiin varotoimiin eri vuodenaikoina. Uskon, että monet naispuoliset ystävät tietävät, että meidän on säilytettävä ihomme vuodenaikoina, talvi päällystetään joillakin öljyä kantavilla huoltotuotteilla, kesällä käytetään enemmän vettä.

Itse asiassa sähköajoneuvojen akku on sama, eri vuodenaikoina, meidän on valittava eri tapoja ylläpitää sitä, jotta akku kestää pidempään. Kesällä monet korkean lämpötilan alueet, sade, joka on suuri vahinko sähköautolle. Meidän on kiinnitettävä huomiota sähköautojen huoltoon tällä hetkellä. Ensinnäkin sähköautot ovat parasta pysähtyä varjossa, yrittää välttää auringon pitkään suorassa auringonvalossa. Liian korkea lämpötila lisää akun paineita, kun rajajarru avautuu automaattisesti, mikä johtaa veden akun hukkaan, joten suora seuraus on akkuvirran väheneminen. Pitkät korkean lämpötilan altistumisajat voivat vahingoittaa sähköajoneuvoja. Toiseksi kiinnitä huomiota latausaika. Se on parasta ladata viileissä öissä. Koska se on liian kuuma päivän aikana. Keskimääräinen aika riittää kahdeksassa tunnissa, ja jos lataus jatkuu tämän ajan kuluttua, se voi aiheuttaa akun lämpenemisen ja kosteuden menettämisen, mikä vähentää akun toimintaa. Kolmanneksi sähköajoneuvot olisi tarkastettava säännöllisesti.

Jos sähköauto olisi voinut ajaa kolme kilometriä vain yhdellä kilometrillä ilman virtaa, silloin on hyvä mahdollisuus, että akku on vaurioitunut, mennä korjaamoon ajoissa korjattavaksi, jotta akku ei vahingoittuisi edelleen korjaamaton korjauspiste. Talvella huoltomenetelmämme on muutettava. Koska lämpötila on alhaisempi talvella, ilma on kuiva. Niin monet auton omistajat toteavat, että paristoja on helppo käyttää talvella. Ensinnäkin meidän on kiinnitettävä huomiota, kun säilytämme akkuja talvella, että akkuauto olisi täytettävä, täytä akku ajoissa, ja pitkäaikainen tehohäviö lyhentää akun auton käyttöikää. Mutta kun lataus kiinnittää huomiota, latausaika ei saa olla liian pitkä, yleensä seitsemän tai kahdeksan tuntia. Ympäristön lämpötila on latauksen aikana parasta noin 25 astetta, joten on parasta ladata sisätiloissa. Toiseksi, ylämäkeen, emme olleet parempana kuljettaa raskaita esineitä, aloita sähköauton asia jalka kahdella polkimella avustamaan. Älä käytä jarruja usein, kun siirryt alamäkeen tai suoraan. Lisäksi sähköajoneuvoja, jos niitä ei käytetä pitkällä aikavälillä, vaan myös sen varmistamiseksi, että niiden paristot ladataan ja purkautuvat kerran kuukaudessa.