Litium-rautafosfaattiparistojen edut

- May 15, 2019-

Ensinnäkin turvallisuus Ensinnäkin turvallisuus on autojen edellytys. Toisin kuin matkapuhelimet ja tietokoneet, autot voivat kohdata monia ennalta arvaamattomia tekijöitä suurnopeusliikenteessä, kuten akun puristuksessa ja auton kaatumisten aiheuttamassa vaikutuksessa. Ja mikä tahansa negatiivinen tekijä, on olemassa vaara, että autoja tuhoutuu. Voimme nähdä, että jotkut vanhuusikäiset kävelijät käyttävät huonompia lyijyakkuja, joilla ei ole lainkaan turvallisuutta, ja on olemassa akun spontaanin palamisen ja iskunkestävyyden tapauksia. Toinen esimerkki Teslan lähes vuoden pituisista tulipaloista, vaikka se ei vahingoita Teslan turvallisuutta.

Mutta samaan aikaan meidän pitäisi myös nähdä, että nämä tapahtumat ovat hyvin pieniä törmäyksiä, törmäys itsessään ei vahingoita autoa ja ihmisiä, ja akku on tulessa, sitten jos se on vakavampi onnettomuus?

Toiseksi korkeatuottoinen päästöikä Sähköauton käyttöikä kestää vuosikymmeniä, ja sähköauton akku vaatii vähintään 3000 sykliä 10 vuoden aikana. Akku kalliimpina komponentteina, elinajanodote ja vastaava auto on erittäin tärkeää sekä ajoneuvojen suorituskyvyn varmistamiseksi että omistajan etujen turvaamiseksi markkinoiden edistämisen helpottamiseksi.

Tällä hetkellä maailman auto-motiivit sähköajoneuvoille, vain viime vuoden listaus BYD "Qin" saavuttaa ydin elinikäinen takuu. Akun käyttöikä on syklin käyttöikä, ei yksinkertainen akun parametri. Akun syklin käyttöikä on läheisesti yhteydessä akun kiertotilaan, kuten purkautumiseen, lataamiseen, lämpötilaan jne. Yleensä akun laboratoriotiedoista saatava syklin käyttöikä saavutetaan 20 °: n vakiolämpötilassa. vakio lataus- ja purkauskertoimella 0,3C. Auton prosessin todellisessa käytössä kerroin ja lämpötila eivät kuitenkaan ole vakio. Siksi yleensä, onko kyseessä kannettava tietokone, matkapuhelin tai sähköauto, todellinen käyttöikä on paljon vähemmän kuin valmistajan tiedot.

Pienten ja keskisuurten kilometrien puhdasta sähköä ja pitkän kantaman kaksitoimisia hybridiajoneuvoja, koska akku on vähemmän, vastuuvapausvaatimukset ovat suuremmat, vaikutus elämään on suurempi. Esimerkiksi A123-litium-rautafosfaatti-akku, yleensä syklin käyttöikä voi olla yli 3000 kertaa.

A123-litiumfosfaatti-lentokoneen akku, jossa on 10C: n latausnopeus, 5C: n käyttöaste, laboratorion käyttöikä lyheni vain 600-kertaiseksi ja todellinen todellinen käyttö vain noin 400-kertaiseksi, näkyvä purkautumisnopeus elämässä. isku. Otetaan esimerkiksi BYD: n "Qin", vain 13KWH: n akkukäyttöinen huipputeho 110 KW moottori. Voidaan laskea, että kun "Qin" on täyteen ladattu, sen maksimipurkauskerroin on jopa 8,4C. Varsinkin kun "Qin" on vain 50% tehosta, sen suurin purkauskerroin voi saavuttaa 18C.

Jos alhainen tyhjennysarvo ylittää 25 ° C, se lyhentää akun käyttöikää huomattavasti. Katsokaa sitten P85-asteen Teslaa, joka on 310 kW: n moottorin suurin teho, näyttää valtavalta, itse asiassa akun purkaussuhde on vain 4C. Vain 30 prosentissa tehosta suurin purkauskerroin on vain 10C.

Ja Teslan suurkapasiteettiset paristot välttävät suurelta osin akkua suuritehoisissa purkauksissa.

Yksinkertaisella vertailulla voidaan nähdä BYD-akkujen korkean saannon kestoajan edut.