Litiumparistojen edut ja haitat sähköajoneuvoissa

- Mar 14, 2020-

Litiumparistojen edut sähköajoneuvoissa
Litiumparistoilla on pitkä käyttöikä, kevyt ja pieni koko.
Litiumparistojen sähköpolkupyörien teho on samanlainen kuin lyijyakkujen. Lataa 6-8 tuntia. Akun kapasiteetista riippuen se voi ajaa 30–45 kilometriä. Litiumpariston sähköpolkupyörän paino on vain noin viidesosa lyijyakun akun painosta. Litiumparistojen sähköpolkupyörien suurin etu on pitkä käyttöikä. Vastuuvapauslauseke: Litiumparistot ovat kalliita ja ne voidaan nähdä vain pinnalta. Itse asiassa huolellisesti lasketut kustannukset ovat samanlaisia ​​kuin lyijyakkujen. Tällä hetkellä litiumparistojen takuu on yleensä kaksi vuotta ja lyijyakkujen yhden vuoden takuu.

Litiumparistolla on passiiviset ominaisuudet
Litiumparistoja käytettäessä on huomattava, että akku menee nukkumaan tietyn ajan kuluttua. Kun kapasiteetti on normaalia pienempi, myös käyttöaika lyhenee. Litiumparistot on kuitenkin helppo aktivoida. Ne voidaan aktivoida 3–5 normaalin lataus- ja purkujakson jälkeen ja niiden normaali kapasiteetti voidaan palauttaa. Itse litiumpariston ominaisuuksista johtuen sillä ei juuri ole muistivaikutusta. Siksi käyttäjän uusi litiumparisto ei vaadi erityisiä menetelmiä ja laitteita aktivointiprosessin aikana.

Litiumparisto, jolla on muistivaikutus
Kuluttajat ovat aina huolissaan muistivaikutuksista ladattaessa lyijy- ja nikkeli-akkuja. Kun käytetään litiumparistoja, jokainen voi hengittää helpotuksen. Litiumparistoilla ei ole muistivaikutusta.

Litium-akkujen haitat sähköajoneuvoissa
Korkea litiumparistojen hinta
Tällä hetkellä litiumparistojen sähköpolkupyörien hinta on yleensä useita satoja tuhatta yuania korkeampi kuin lyijyakkujen sähköpolkupyörien, joten kuluttajien tunnustaminen markkinoilla on vaikeaa. Litiumparistot ovat kevyitä ja ympäristöystävällisiä, eivätkä ne aiheuta ympäristön pilaantumista hävittämisen jälkeen. Kun sovellustekniikka kypsyy ja markkinoiden myynti kasvaa, litiumparistojen sähköpolkupyörien hinta laskee.

Litiumparistojen pitkät latausajat voivat olla haitallisia.
Litiumparistot tai laturit lopettavat lataamisen automaattisesti, kun akku on täysin latautunut, ja nikkelilaturit eivät vaadi yli 10 tuntia kestävää kovalatausta. Toisin sanoen, jos litium-akku on täynnä, laturi lataa sen valkoisella sähköllä.
Lisäksi joissain sähköajoneuvoissa, jos laturia ei poisteta tietyn ajanjakson lataamisen jälkeen, järjestelmä ei vain lopeta lataamista, vaan myös aloittaa lataus- ja purkutusjakson. Ehkä tämän menetelmän valmistajalla on oma tarkoitus, mutta se ei selvästikään edistä akun käyttöikää. Siksi ostaessasi litiumparistoajoneuvon, sinun on neuvoteltava yrityksen tai jälleenmyyjän kanssa hyvistä töistä litiumparistojen ylläpidossa.

Litiumparistojen tehoa on parannettava
Lyijyakkuihin verrattuna litiumparistoilla on paljon heikompi kyky kestää lataus- ja purkuvaihteluita, mikä on yksi tärkeimmistä oireista litiumin tehottomalle käytölle suuritehoisissa ajoneuvoissa, mikä johtaa heikentyneeseen kestävyyteen.
Lyhyesti sanottuna, ihmiset ovat epätäydellisiä, kultaa ei paljasteta, kaikki ei ole ehdottomasti turvallista, kaikki on suhteellista, mutta mielestäni: sähköajoneuvojen litiumparistojen valmistajien on otettava ytimeksi ihmisten turvallisuus ja vastattava kuluttajien perustarpeisiin. Litiumparistojen turvallisuuteen puututaan myös tulevaisuudessa.

https://www.gevun.com/