Sähköajoneuvojen litiumparistojen edut ja haitat

- Mar 14, 2020-

Sähköajoneuvojen litiumparistojen edut
Litiumparistoilla on pitkä käyttöikä, kevyt paino ja pieni koko.
Litiumparistoilla toimivien sähköpolkupyörien teho on samanlainen kuin lyijyakkujen. Lataa 6-8 tuntia. Akun kapasiteetista riippuen se voi juosta 30-45 kilometriä. Litiumparistosähköpyörän paino on vain noin 1/5 lyijyhappoakun painosta. Litiumparistojen sähköpolkupyörien suurin etu on pitkä käyttöikä. Vastuuvapauslauseke: Litiumparistot ovat kalliita ja näkyvät vain pinnalla. Itse asiassa huolellisesti lasketut kustannukset ovat samanlaisia ​​kuin lyijyakut. Tällä hetkellä litiumparistoille taataan yleensä kaksi vuotta ja lyijyakkuille yksi vuosi.

Litiumakulla on passiivisia ominaisuuksia
Litiumparistoja käytettäessä on huomattava, että akku menee nukkumaan tietyn ajan kuluttua. Kun kapasiteetti on normaalia pienempi, myös käyttöaika lyhenee. Litiumparistot on kuitenkin helppo aktivoida. Ne voidaan aktivoida 3-5 normaalin lataus- ja purkutoimituksen jälkeen, ja niiden normaali kapasiteetti voidaan palauttaa. Itse litiumpariston ominaisuuksien vuoksi sillä ei ole melkein mitään muistivaikutusta. Siksi käyttäjän uusi&# 39: n litiumparisto ei vaadi erityisiä menetelmiä ja laitteita aktivointiprosessin aikana.

Litiumparisto muistivaikutuksella
Kuluttajat ovat aina huolissaan muistivaikutuksista ladatessaan lyijyakkuja ja nikkeliakkuja. Litiumparistoja käytettäessä jokainen voi hengittää helpotusta. Litiumparistoilla ei ole muistivaikutusta.

Sähköajoneuvojen litiumparistojen haitat
Litiumakkujen sähköautojen korkea hinta
Tällä hetkellä litiumparistoilla toimivien sähköpolkupyörien hinta on yleensä useita satoja tuhatta yuania korkeampi kuin lyijyakkujen sähköpolkupyörien hinta, joten on vaikea saada kuluttajien tunnustusta markkinoilla. Litiumparistot ovat kevyitä ja ympäristöystävällisiä, eivätkä ne aiheuta ympäristön pilaantumista hävittämisen jälkeen. Kun sovellustekniikka kypsyy ja markkinoiden myynti kasvaa, litiumakkujen sähköpolkupyörien hinta laskee.

Pitkät litiumakkujen latausajat voivat olla haitallisia.
Litiumakut tai laturit lopettavat lataamisen automaattisesti, kun akku on ladattu täyteen, eikä nikkelilatureita tarvitse kuluttaa yli 10 tuntia kestävää tippalatausta. Toisin sanoen, jos litiumakku on täynnä, laturi lataa sen valkoisella sähköllä.
Lisäksi joissakin sähköajoneuvoissa, jos laturia ei poisteta lataamisen jälkeen tietyn ajanjakson ajan, järjestelmä paitsi lopettaa lataamisen myös aloittaa latauksen purkausjakson. Ehkä tämän menetelmän valmistajalla on oma tarkoitus, mutta se ei tietenkään edistä akun käyttöikää. Siksi, kun olet ostanut litiumparistosähköajoneuvon, ota yhteyttä yritykseen tai jälleenmyyjään saadaksesi hyvää työtä litiumparistojen huollossa.

Litiumparistojen tehoa on parannettava
Lyijyakkuihin verrattuna litiumparistoilla on paljon heikompi kyky kestää lataus- ja purkausvaihteluita, mikä on yksi tärkeimmistä oireista litiumin tehottomassa käytössä suuritehoisissa ajoneuvoissa, mikä vähentää kestävyyttä.
Lyhyesti sanottuna ihmiset ovat epätäydellisiä, kulta ei ole alttiina, kaikki ei ole ehdottoman turvallista, kaikki on suhteellista, mutta mielestäni: sähköajoneuvojen litiumparistojen valmistajien on otettava ihmisten turvallisuudesta ydin ja täytettävä sitten kuluttajien perustarpeet. Litiumparistojen turvallisuutta käsitellään myös tulevaisuudessa.

https://www.gevun.com/